logo-mini

De vijf ‘gekste’ Smart Home gadgets

Deel dit bericht

Smart is tegenwoordig overal. Het raakt verweven in ons dagelijks leven. Letterlijk. Onlangs werd namelijk bekend dat Google en Levi’s samen een slimme spijkerjas gaan ontwikkelen waarbij je op de mouw kan tikken om bijvoorbeeld een telefoontje aan te nemen of een liedje af te spelen.

Ook voor in huis worden de Smart gadgets steeds innovatiever en soms zelfs een beetje onvoorstelbaar. Wij vinden deze ontwikkeling natuurlijk geweldig en willen daarom een top vijf van de ‘gekste’ slimme gadgets voor in huis met jullie delen.

Smart Toiletbril

De toiletbril; natuurlijk vind je die in elk huis. Maar een slimme toiletbril zie je in Nederland nog niet. In Japan al wel. Een smartphone app kan de wc-deksel optillen en weer naar beneden zetten. En de app kan ook voor je doorspoelen. Je kan zelfs een dagboek bijhouden van het wc-gebruik. Want wie wil dat nou niet…?

Smart WC

Smart Plantenbak

Op sommige momenten lijkt het kopen van een plant een geweldig idee. Maar drie weken later denk je daar vaak anders over wanneer je de afgestorven plant ziet staan op de vensterbank. De oplossing? Een slimme pot die de plant automatisch water geeft via een wateropslag in de pot die je van tevoren vult.

De pot heeft sensoren die een aantal elementen monitoren zoals bodemvochtigheid, kamertemperatuur, lichtniveaus en zelfs bemesting. Hier krijg je een update van op je smartphone. Dus ben je die dode planten op je vensterbak zat? Dan weet je nu de oplossing!

Smart Plantenbak

Smart Prullenbak

De prullenbak; vanzelfsprekend ook vindbaar in elk huis. Maar de slimme variant is enkel voor de redelijk ‘luie’ personen tussen ons. Waarom? Dat gaan we je uitleggen.
Aan de rand van de prullenbak klik je de sensor. Wanneer je producten weggooit, scant de sensor de barcodes en voegt deze toe als items op je boodschappenlijstje. Dit lijstje staat in een bepaalde app op je smartphone waarbij je direct de items kan bestellen bij een supermarkt naar keuze. Een goede investering voor diegenen die zelf geen zin hebben om naar de supermarkt te gaan!

Smart Prullenbak

Smart Tandenborstel

Met deze bluetooth-tandenborstel worden pijnlijke reisjes naar de tandarts vermeden. Dit is in ieder geval wat de uitvinder beweert. De slimme borstel heeft sensoren die gaan werken wanneer je borsteltechnieken slecht zijn. De borstel biedt dan zelfs aanwijzingen over hoe jij je poetsstijl moet verbeteren: “Harder, sneller!”.

De tandenborstel heeft ook een on-board geheugen zodat ongeveer 30 borstelsessies opgeslagen kunnen worden. Er zijn ook diverse schoonmaakmodussen: superschoon, whitening, verzorging van het tandvlees enzovoort. De borstel heeft ook druksensoren en een oscillerend hoofd. Nooit meer naar de tandarts, dat klinkt best goed!

Smart Tandenborstel

Smart Dekbedovertrek

Een dekbedovertrek dat alles onthoudt, klinkt ideaal toch? Met dit overtrek kan je de temperatuur instellen per ‘bedzone’. Dit betekent dat je natuurlijk beide kanten van het bed kunt verwarmen, maar ook alleen één kant. Dit hoef je maar eenmalig in te stellen en dan wordt elke avond, op hetzelfde tijdstip, de juiste temperatuur ingesteld.
De sensor in het dekbedovertrek volgt ook de slaapfases, hartslag en ademhaling. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om je feedback te geven over hoe je een betere nachtrust kunt krijgen.

Smart Beddekovertrek

Het leukste van dit slimme overtrek is toch wel dat het zich kan verbinden met andere slimme apparaten in huis. Wanneer deze gadget doorheeft dat je slaapt, kan bijvoorbeeld de voordeur automatisch vergrendeld worden of de lichten in de gewenste sferen worden gezet. Natuurlijk alleen als deze ook Smart zijn.

Waarschijnlijk wist je niet eens van het bestaan af van deze producten of verwacht je gewoon niet dat zoiets bestaat. Bedrijven zijn goed op weg met het ontwikkelen van nieuwe manieren om Smart gadgets aan te sluiten in en rond het huis. En geloof ons, op een dag zal je wakker worden en zijn deze gadgets niet meer dan vanzelfsprekend. Want Smart is really taking over… Be Smart, Be Ready!

Benieuwd naar het vervolg?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


Comments are closed.