logo-mini
Voorbeeld gebruik bewegingssensor

Bewegingssensoren: Comfort en veiligheid

Deel dit bericht

Stel je bent op vakantie en de buurvrouw heeft jouw huissleutels, omdat jullie hebben afgesproken dat ze dagelijks de vissen komt voeren. Eén van deze dagen heeft ze haast waardoor ze de deur uitloopt zonder deze goed dicht te klikken. Ja, dit is een worst-case scenario, maar niet onrealistisch. Hoe fijn zou het zijn als jij, op je vakantiebestemming, een melding krijgt op je telefoon dat de voor- of achterdeur openstaat en de buurvrouw hierop kunt attenderen? Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Door slimme bewegingssensoren te plaatsen in huis kun jij je altijd veilig voelen; ook in het buitenland.

Wat zijn bewegingssensoren?

Bewegingssensoren kunnen in en buiten het huis worden opgehangen. Eigenlijk kent iedereen ze al; want bijna elk huis heeft wel een buitenlamp met bewegingssensor. Populair binnen de categorie bewegingssensoren zijn vooral smart raam- en deursensoren. Die signaleren niet zozeer de beweging van deur of raam, maar ‘zien’ wel dat een raam of deur opengaat. Als je dergelijke sensoren koppelt in een Smart Home kunnen er bepaalde acties plaatsvinden nadat een sensor beweging heeft waargenomen terwijl jij zelf niet thuis bent. De sensor geeft dan een signaal door aan andere apparaten die verbonden zijn binnen het Smart Home netwerk, maar je krijgt ook een signaal binnen op je telefoon.

Sensoren in een Smart Home

Wat maakt een bewegingssensor nu echt slim? Stel er wordt ingebroken via het raam. De raamsensor detecteert abnormale bewegingen. Vervolgens verstuurt deze signalen naar de connected devices in huis en kunnen er verschillende acties plaatsvinden: je smart gordijnen gaan open, de smart verlichting springt aan en de muziekinstallatie gaat automatisch, op hoog volume, muziek afspelen. Of beter nog: hondengeblaf. Ondertussen krijgen jij én de alarmcentrale een melding door. Al deze opties zijn vooraf in te stellen: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Gegarandeerd dat de inbreker heel snel weer wegrent!

Heb jij al de sprong gemaakt naar slimme beveiliging in huis? Laat je inspireren door onze blogreeks of raadpleeg een van onze ElectroStylisten voor een persoonlijk advies over de juiste keuzes op het gebied van smart beveiliging binnen jouw huis.

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief


Comments are closed.