logo-mini
digitalSTROM cover

digitalSTROM, maak kennis met het merk

Deel dit bericht

digitalSTROM Logo

Wie is digitalSTROM

digitalSTROM is een Duits-Zwitsers technologiebedrijf met een eigen unieke, gepatenteerde Smart Home oplossing. Opgericht door twee uitvinders, Wilfried Beck en Ludger Hovestadt, die in 2001 hun gepatenteerde ‘kroonsteentje’ ontwikkelden. Zij stelden zichzelf de vraag, wat als je gewoon je bestaande apparaten in huis smart zou kunnen maken? Zonder dat je alles opnieuw hoeft aan te schaffen? En dat je al deze apparaten op stabiele en betrouwbare manier met elkaar verbindt? En dat natuurlijk ook nog door middel van een robuuste en veilige, bekabelde infrastructuur, zonder dat er nieuwe kabels gelegd hoeven te worden? Nou dan heb je een Smart Home-oplossing die geschikt is om in vrijwel iedere woning toegepast te worden. digitalSTROM ontving voor hun innovatieve oplossing al de prestigieuze Internet of Things Award (IoTA).

digitalSTROM Kroonsteen

Het digitalSTROM systeem

Het digitalSTROM-systeem communiceert via het stroomnet in huis. Met hun brede assortiment aan intelligente kroonstenen kunnen ze zo nagenoeg alles waar een stroomstekker aan zit of wat aangesloten is op het bestaande thuisnetwerk, onderdeel maken van jouw persoonlijke Smart Living omgeving. Zo hoef je geen nieuwe smart lampen te kopen, werkt het op je bestaande elektrische zonwering of raamdecoratie en kun je zelfs je elektrische deurbel in het systeem opnemen. Maar ook je bestaande smart componenten zoals Sonos speakers, Philips Hue lampen of de DoorBird deurbel kun je eenvoudig koppelen met andere smart gemaakte onderdelen in huis. Zo kun je zelfs met een smart gemaakte, traditionele schakelaar aan de muur complete lichtcombinaties schakelen. En hoef je dus niet altijd je smartphone op zak te hebben.

digitalSTROM Systeem

digitalSTROM is geen Smart Home-systeem dat je zomaar koopt en installeert. De basis moet eerst goed doordacht en planmatig aangepakt worden. In de basis kent digitalSTROM vier onderdelen.

Kroonstenen

digitalSTROM Kroonstenen

De digitalSTROM-kroonstenen kunnen alle niet-smart apparaten smart maken. Denk aan je bestaande lampen, muurschakelaars, elektrische gordijnen, bewegingsmelders. Maar er bestaan ook kroonstenen die bijvoorbeeld een bestaande alarmcentrale, elektrische deuren of elektrische garagedeur of poort smart maken. Inmiddels bestaan er ook al apparaten zoals een waterkoker, waar de kroonsteen standaard is ingebouwd.

Meter

digitalSTROM meter zijaanzicht

Deze module wordt in de meterkast geplaatst en vormt de basis van de digitalSTROM-installatie. Dit apparaatje zorgt ervoor dat signalen via de elektriciteitsleidingen naar de kroonstenen gestuurd kunnen worden. Ook worden signalen van bijvoorbeeld lichtknoppen of bewegingsmelders door dit apparaatje verwerkt. Er zit bovendien een energiemeting in waardoor het stroomverbruik gemeten wordt.

Server

digitalSTROM server zijaanzicht

In de meterkast, dichtbij de stroomgroepen, wordt een server geplaatst die ervoor zorgt dat alle communicatie over het stroomnet geleid wordt en dat er geen informatie het huis uit kan lekken. De server is tevens verbonden met de router van het Smart Home en hiermee maak je binnen- en buitenshuis een stabiele en veilige verbinding met je Smart Home via je smartphone, laptop of tablet. De server communiceert ook met andere apparaten die aangesloten zijn op de router, zoals de Sonos speakers.

Software

digitalSTROM softwarepakket.

Het intelligente softwarepakket zorgt ervoor dat alle kroonstenen, lichtknoppen, sensoren en andere apparaten in huis met elkaar gekoppeld kunnen worden. Zodra de basis door de installateur goed is geconfigureerd is het heel eenvoudig om zelf aanpassingen in scenes – combinaties van systemen –  door te voeren. Zo kan je alle verlichtingskroonstenen koppelen in een bepaald scenario, je kunt het Sonos audiosysteem koppelen aan een schakelaar in de muur of je alarmsysteem koppelen aan je verlichting.

Uitgebreide toepassingen

Omdat je de intelligentie van digitalSTROM achter een apparaat monteert, ben je flexibel in de keuze van merken waarmee je je Smart Home gaat aankleden. Zo kan je kiezen voor pulsschakelaars van Jung, Busch-Jaeger, Gira, etc. Maar is er ook een ruime keuze voor de juiste elektrische raamdecoratie van Forest, Somfy of Goelst. De digitalSTROM-specialist weet precies welke combinaties het best bij elkaar passen en hoe je eenvoudig vrijwel ieder huis kunt ombouwen tot een compleet Smart Home.

Wat kan digitalSTROM voor jou betekenen?

Met een Smart Home systeem van digitalSTROM is het mogelijk om vrijwel elke woning slimmer te maken. Het grote voordeel van dit systeem is dat er geen hak en breekwerk nodig is voor de installatie. Omdat digitalSTROM via de bestaande elektriciteitsdraden in huis werkt is het systeem uitermate betrouwbaar. Bovendien kan door de slimme kroonstenen vrijwel alles met een stekker op het systeem aangesloten worden. Zo hoef je geen nieuwe slimme apparaten te kopen om van de mogelijkheden gebruik te maken.

De installatie van digitalSTROM

digitalSTROM wordt via geselecteerde dealers en gecertificeerde installateurs in Nederland geleverd. Omdat het systeem op het stroomnet is aangesloten mag het absoluut niet door een niet erkende installateur geïnstalleerd worden. Voor het beste eindresultaat is het bovendien belangrijk dat de installateur in kwestie al jouw wensen kan vertalen naar scenario’s die in het softwarepakket geconfigureerd worden. Dit is beslist geen systeem voor de hobbyist maar je hebt er na de installatie dan ook geen omkijken meer naar. Het is gelukkig wel eenvoudig om – na de installatie door de specialist – zelf wijzigingen aan te brengen of instellingen te veranderen in de app of via de browser. Zo kan je zelf het lichtscenario aanpassen, bijvoorbeeld als een van de lampen te fel schijnt of de lamp op het toilet te lang blijft branden.

digitalSTROM installatie

Maak kennis met digitalSTROM


Comments are closed.