logo-mini
e-Domotica app voor iPhone

e-Domotica, maak kennis met het merk

Deel dit bericht

e-Domotica logo

Wie is e-Domotica

e-Domotica is, als één van de weinige Smart Home systemen op de markt, van Nederlandse bodem. Het ontwikkelingsteam uit Barneveld programmeert en certificeert en verleent service over heel Europa aan consumenten. Ook werkt het merk nauw samen met betrouwbare installatiepartners, zoals ElectroStyling. Dat het een 100% Nederlands bedrijf is, betekent dat het voor ons erg toegankelijk is. Als we vragen hebben, kunnen wij letterlijk bij de bron aankloppen.

Waar veel systemen juist nu bezig zijn met het willen koppelen van systemen van derden, kiest e-Domotica er juist bewust voor om de veiligheid te waarborgen en informatie van zijn gebruikers te beveiligen. Dit betekent dat de gegevens niet via Amerika, Polen, China of welk ander land via een internet server gekoppeld worden.

e-Domotica e-Centre basisstation

Het e-Domotica systeem

Om het inzichtelijk te houden delen wij het e-Domotica systeem in 3 segmenten: basisbeveiliging, uitgebreid comfort en persoonlijke zorg. Het hart van dit systeem is het e-Centre. Dit is een vernuftig tablet dat eenvoudig op een vaste plek aan de muur te hangen is. Zo kun je het volledige systeem altijd bedienen, ook als je geen smartphone bij de hand hebt of als de batterij leeg is.

e-Domotica e-Centre in huis

Het team heeft de bediening erg simpel en duidelijk gehouden. Het bedieningsoverzicht is op alle apparaten hetzelfde. Hierdoor went het snel en kan echt iedereen alles eenvoudig bedienen. Dus van jong tot oud en van bewoner tot oppasoma.

Zo eenvoudig als de bediening is, zo uitgebreid is het assortiment aan componenten dat het team van e-Domotica inmiddels heeft gecertificeerd. Hiermee is e-Domotica een van de meest veelzijdige Smart Home comfortsystemen van dit moment. Die componenten maken allemaal contact met het e-Centre. Dat fungeert als het ware als het centrale brein waarop alle draadloze componenten aangemeld moeten worden. De ideale locatie hiervoor is dan ook centraal in huis. De basis van het systeem is het meest populaire draadloze protocol Z-wave. Dat is een standaard die garandeert dat alle onderdelen van het systeem die willen communiceren met het e-Centre, dat op een veilige en betrouwbare manier doen.

Het e-Domotica assortiment

Door alleen met eigen, gecertificeerde componenten te werken, kan het team van e-Domotica kwaliteit garanderen. Het team bouwt inmiddels al ruim zeven jaar, met succes, aan een compleet en betaalbaar systeem voor in iedere woning. Door goed te luisteren naar de gebruikers, weet e-Domotica ieder jaar weer nieuwe en nuttige uitbreidingen toe te voegen.

Sommige fabrikanten proberen een one-size-fits-all systeem te maken, maar de praktijk wijst uit dat dit vaak niet zo goed werkt, simpelweg omdat ieder huis anders is en andere eisen heeft. Op dit moment telt het totale e-Domotica portfolio meer dan 50 verschillende onderdelen om vrijwel ieder huis en iedere situatie slimmer te kunnen maken. Van een bewegingsmelder in de gang tot een watersensor onder de wasbak, van een zelfklevende schakelaar voor plekken waar geen schakelaars in de muur zitten tot inbouwdimmers om alles mooi weg te werken. En van buitencamera’s tot alarmsensoren. Kortom, als je eenmaal bezig bent met e-Domotica, dan ben je verzekerd van de nodige uitbreidingsmogelijkheden. En als wat jij wilt toch niet bestaat, dan gaat het team op onderzoek uit.

Zo uitgebreid als je een e-Domotica systeem kunt maken, zo simpel kun je beginnen. Zo is het mogelijk om te starten met een paar lampen in huis, en later uit te breiden naar het slimmer maken van de complete verlichting in het hele huis.

e-Domotica Comfort

e-Domotica comfort lichtschakeling

Comfort is meestal de eerste drijfveer bij de keuze voor een Smart Home. Vandaar dat het e-Domotica Comfort-systeem de basis vormt van veel smart home inrichtingen. Hierbij moet je jezelf de vraag stellen: wil je een lamp schakelen of de verlichting schakelen? Ongeacht je keuze heeft e-Domotica alle opties. Je kunt middels een opzetplug bijzetlampen schakelen, terwijl je designlamp of spotjes aan het plafond bediend worden met een ingebouwde dimmer. Door lampen en elektrische zonwering/gordijnen met elkaar te verbinden, kun je zelfs met één druk op de knop een sfeer instellen.

e-Domotica Beveiliging

e-Domotica beveiligingscamera

Middels raam/deursensoren, bewegingsmelders en binnen/buitencamera’s kun je relatief eenvoudig een zeer betaalbaar draadloos basis-alarmsysteem opbouwen. Zodra er iets onverwachts gebeurt – wanneer je niet thuis bent – kan het systeem je een melding sturen op je smartphone. Het team van e-Domotica heeft zelfs een betaalde service opgezet waarbij je systeem automatisch centrale telefoonnummers gaat bellen. Veel andere smarthome-systemen hebben enkel een zogeheten push-notificatie of emailsysteem. Dit betekent echter dat je op momenten dat je geen internet op je mobiel hebt, geen melding ontvangt. Bij e-Domotica word je sowieso gebeld.

Doordat het beveiligingssysteem via het e-Centre gekoppeld is met het Comfort-systeem, kan er eenvoudig een scenario worden ingesteld waarbinnen je verlichting aanspringt zodra er een alarmmelding komt. Beschik je al over een vast geïnstalleerde alarmcentrale, dan is er ook de mogelijkheid deze met een speciaal e-Domotica koppelstuk te koppelen met het Comfort-systeem.

e-Domotica Zorg

e-Domotica valalarm horloge

Langer zelfstandig thuis blijven wonen, is vandaag de dag het toverwoord waarmee allerlei partijen een Smart Home zorgsysteem willen verkopen aan oudere. Maar juist ouderen willen nog lang niet aan zorg denken. En dat maakt e-Domotica juist erg geschikt voor deze groep. Want het is eenvoudig om te beginnen met “comfort” en het systeem later uit te bouwen naar een zorgsysteem. Het comfortsysteem zorgt ervoor dat je zodra je naar bed gaat niet eerst langs alle lampen hoeft te lopen om ze uit te doen of dat je in het donker naar de slaapkamer moet lopen.

Het e-Domotica systeem is zo ingericht dat het eenvoudig uitgebreid kan worden met bijvoorbeeld gecertificeerde valdetectie, persoonsalarmering of bed sensoren. Met e-Domotica kunnen wij of de mantelzorgers een scene instellen waarin het licht automatisch aangaat bij een nachtelijk toiletbezoek, er automatisch gebeld wordt naar vooraf ingestelde nummers zodra de valdetectie een val signaleert of dat er een melding wordt verstuurd zodra iemand niet zijn bed uitkomt. Er is ook een deurbelschakelaar waarmee wij een lamp kunnen laten knipperen, zodat een gehoorapparaat niet meer de hele dag in hoeft te zitten. En zo kan zorg ook nog comfortabel zijn.

Wat kan e-Domotica voor jou betekenen?

e-Domotica is op zichzelf een erg uitgebreid systeem met vele mogelijkheden. De bediening is prettig eenvoudig. Doordat e-Domotica gebruikmaakt van een robuust en betrouwbaar draadloos systeem, heb je de maximale flexibiliteit van draadloze mogelijkheden en hoeft je je geen zorgen te maken over de verbinding tussen alle verschillende componenten.

Wil je eerst heel eenvoudig beginnen? Dan kan dat! Maar ook als je ineens groot wil beginnen, dan heb je aan e-Domotica een betrouwbare oplossing voor een betaalbare prijs.

De installatie van e-Domotica?

De installatie gaat gemakkelijk. Door het e-Centre in leermodus te zetten kun je ieder component door 3 keer drukken op de verbindingsknop toevoegen aan het systeem. Als alle componenten eenmaal zijn ingeleerd, begin je met de scenes of scenario’s. Dit zijn vooringestelde schakelingen van individuele of gegroepeerde componenten in een kamer of zelfs in het hele huis. Denk hierbij aan een situatie waarbij je alle lampen in een keer uit wilt doen, omdat je het huis uitgaat; of juist een scene waarbij je de verlichting in de woonkamer met één druk op de knop de juiste sfeer laat oproepen.

Wil je het liever geïnstalleerd hebben? Dan komt de ElectroStylist graag bij je thuis voor een Smart Ready Scan, om samen met jou te kijken wat er mogelijk is. Hij kijkt wat daarvoor precies nodig is en ontzorgt met de volledige installatie. Wel zo veilig en gemakkelijk!


Comments are closed.