logo-mini
Basis thuisnetwerk door FRITZ! by AVM

FRITZ! by AVM, maak kennis met het merk

Deel dit bericht

AVM logo

Wie is AVM?

FRITZ! is de merknaam van de Duitse firma AVM. Onder deze naam produceert AVM diverse netwerkproducten die een klein- tot middelgroot SmartHome kunnen voorzien van een goed, snel en betrouwbaar netwerk. Op dit moment is AVM naar ons idee de enige Duitse netwerkfirma die de “Deutsche Gründlichkeit” volledig waar kan maken.

FRITZ! logo

Wat voor Smart-oplossing biedt FRITZ!?

De basis van de Smart Home oplossingen is de FRITZ!Box router. Deze router is de centrale hub in het netwerk van een Smart Home. De router verbindt alle apparaten via een draadloos netwerk, zoals Smartphones en tablets met bekabelde apparaten als Smart TV’s en mediaspelers en vice versa.

Waar de gemiddelde router stopt, gaat FRITZ! Verder. Ze hebben verschillende innovatieve en veilige mogelijkheden toegevoegd aan de router. Bijvoorbeeld de toevoeging van een 3G of 4G simkaart voor internet in afgelegen gebieden of als backup bij storingen. Niet voor niets wordt deze routers standaard door o.a. XS4ALL (al jaren de beste internetprovider van Nederland) geleverd.

AVM FRITZ!Box 7490

Vergroot en verbeter je netwerk in huis

Om het bereik van het netwerk in een Smart Home te vergroten biedt AVM diverse uitbreidingen voor de FRITZ!Box. Met deze uitbreidingen kan het (draadloze) netwerk in huis eenvoudig vergroot worden. FRITZ! heeft hiervoor drie verschillende systemen waarmee voor vrijwel elk huis een oplossing beschikbaar is:

WLAN

AVM FRITZ!WLAN 1750

Met de FRITZ!WLAN adapters kan het bereik van het Wifi-netwerk in huis vergroot worden. De adapters pluggen direct in het stopcontact, dus geen losse stroomkabel meer. Met deze adapters kan van elke netwerkaansluiting een draadloos access point gemaakt worden. Via een vaste netwerkkabel of op basis het al aanwezige draadloze signaal.

Powerline

AVM FRITZ!Powerline 1240

Met deze kleine kastjes verandert elk stopcontact in huis eenvoudig in een netwerkaansluiting. Met de powerline adapters kan het netwerksignaal via de stroomkabels lopen. Zo hoeven er geen kabels getrokken te worden om een goed en stabiel netwerk in huis aan te leggen. Deze adapters werken niet alleen als bekabelde netwerkaansluiting maar ook als Wifi access point. Ideaal voor bijvoorbeeld de schuur of een tuinhuisje.

DECT

AVM FRITZ!DECT 200

De FRITZ!DECT is een slimme schakelaar, waarmee u apparaten aan en uit kunt zetten, maar ook hun energieverbruik en temperatuur kunt meten. Een slimme oplossing voor bijvoorbeeld het schakelen van lampen. De intelligente contactdoos communiceert veilig via het draadloze DECT-netwerk met het thuisnetwerk. Zo kan deze contactdoos gemakkelijk met een computer, laptop, smartphone of tablet worden bestuurd – zelfs onderweg, via internet. Daarnaast kan ook het DECT-huistelefoonsignaal vergroot worden.

Extra functionaliteiten en apps

FRITZ!NAS

Aan de achterkant van de router bevindt zich een USB-aansluiting waarop een USB-stick of externe harde schijf aangesloten kan worden. Met de software op de router kan deze stick of harde schijf vervolgens als netwerkopslag gebruikt worden. Dit is een simpele en goedkope manier om al documenten en bestanden te bewaren en via het netwerk te delen met bijvoorbeeld laptops, telefoons, Smart TV’s in huis.

FRITZ!Fon

De meeste FRITZ!Box routers beschikken over DECT-functionaliteit (bekend van de veilige draadloze thuistelefoons). Dankzij DECT is het mogelijk om een FRITZ!Fon huistelefoon te koppelen aan het thuisnetwerk. Met deze toestellen kan in HD Voice gebeld worden via het thuisnetwerk. Met de gratis FRITZ!Fon App, voor iPhone en Android is het ook mogelijk om deze functionaliteit te gebruiken op uw eigen smartphone.

FRITZ!App

Naast hardware biedt AVM ook een aantal Apps aan waarmee het maximale uit de routers gehaald kan worden. Onze favorieten zijn de FRITZ!App 2 waarmee de FRITZ!Box en de aangesloten apparaten waar ook ter wereld veilig bereikt kan worden.  En de FRITZ!App Media waarmee alle bestanden op de FRITZ!Nas naar de smartphone tablet gestreamd kunnen worden.

AVM biedt nog meer apps aan, bekijk ze op nl.avm.de/producten/fritzapps/

Projecten met FRITZ!

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 37 & 38 Seizoen 2017/2018

Deze klus is bijna een thuiswedstrijd voor het team. We zijn in Naarden, op bezoek bij Rene en Joelle. Zij wonen samen met hun zoontje Mick een jaar of vier in dit huis. Door de geboorte van hun zoontje is de tuin op zijn zachtst gezegd wat verwaarloosd. Bovendien hebben ze onlangs wat extra grond [...]

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 35 & 36 Seizoen 2017/2018

Het team van Rob’s Grote Tuinverbouwing is op bezoek bij Theo & Jennifer in Harderwijk. Zij wonen in een mooie oude boerderij met een tuin die wel wat aandacht kan gebruiken. Ook binnen is er genoeg te doen, aan de slag dus! Voor Het interieur van Theo en Jennifer is heel persoonlijk, elk meubelstuk heeft [...]


Comments are closed.