logo-mini

Rob’s Grote Tuinverbouwing: Verbeter je wifi en maak apparaten slim!

Deel dit bericht

Rob’s Grote Tuinverbouwing: Verbeter je wifi en maak apparaten slim!

Rob's Grote Tuinverbouwing S08E06 - FRITZ! - aan het werk

Het team van Rob’s Grote Tuinverbouwing is neergestreken in Lelystad. Ze zijn te gast bij Bas en Ria. Bas heeft hen opgegeven voor het programma om zijn vrouw te verassen. Ze wonen sinds begin jaren tachtig in het huis en zowel tuin als woonkamer kunnen wel een metamorfose gebruiken.

Voor

Het interieur is zo’n 30 jaar oud en mag dus flink aangepakt worden, een mooie taak voor Suzanne. Rudirick mag zoals wel vaker het wifinetwerk verbeteren. Het bereik is heel beperkt, op zolder is er geen wifi en in de tuin valt het ook erg tegen. Bas en Ria hebben nog geen smart apparaten in huis. De apparatuur die ze hebben is nog goed dus die hoeft niet vervangen te worden. Maar, ze kunnen wel slimmer gemaakt worden.

Wat heeft Rudirick gedaan?

De eerste stap is de basis van het huis op orde maken. Daarvoor vervangt Rudirick de router door een nieuw en veel krachtiger model, de FRITZ!Box 7590. Om het wifi netwerk goed in te kunnen stellen voert hij een wifi-scan uit, zo brengt hij het netwerk in kaart. Nadat hij de router heeft geinstalleerd en de scan heeft uitgevoerd kan hij de de juiste instellingen maken. Nu is het alleen nog zaak om in huis het signaal te meten. Het signaal op de begane grond is prima maar op de eerste verdieping en op zolder is het niet in orde. Dat lost hij op door huis nieuwe wifi access points, de FRITZ!Wlan 1750, te plaatsen.

Nu de wifi op orde is kan Rudirick aan de slag met het slimmer maken van een aantal apparaten in huis. Hij gebruikt daarvoor de slimme stekkers van FRITZ!. Deze maken draadloos verbinding met de router, via DECT-techniek, bekend van de draadloze huistelefoons. De router zorgt er vervolgens voor dat de aangesloten apparaten met een app en via de huistelefoon aan- en uit te zetten zijn. De slimme stekkers kunnen ook berichten sturen naar de telefoon, zo krijg je een melding dat de wasmachine klaar is. Rudirick plaatst de slimme stekker dus bij de wasmachine en bij de radio op zolder. Maar om het echt leuk te maken worden ook een aantal lampen aangesloten met een stekker, zo kunnen Bas en Ria ze makkelijk aan en uitzetten. Als extraatje heeft hij een waterdichte stekker meegenomen voor buiten. Daar komt de waterval van de vijver op te zitten.

Rudirick heeft ook de huistelefoon vervangen, door de FRITZ!Fon C5. Natuurlijk een DECT-telefoon. Het mooie van dit toestel is dat hij de slimme stekkers kan bedienen. Naast dat je ermee kan bellen is het dus ook een afstandsbediening!

Gebruikte materialen

  • FRITZ!Box 7590
  • FRITZ!Wlan 1750
  • FRITZ!DECT 200
  • FRITZ!DECT 210
  • FRITZ!Fon C5

Wil je meer weten over FRITZ!? Breng dan eens een bezoek aan een van onze ElectroStylisten of bezoek onze FRITZ! pagina.

Vragen? Neem dan contact op met een van onze ElectroStylisten, zij helpen je graag verder.

Be Smart, Be Ready!

Vlog Rob’s Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.