logo-mini
Heos banner

Heos by Denon, maak kennis met het merk

Deel dit bericht

Heos by Denon logo

Wie is Heos?

Heos is het multiroom audiomerk van Denon. Het merk is gelanceerd in 2014, piepjong dus, maar ze hebben de beschikking over ruim 100 jaar aan audiokennis van Denon. Het is echt een streaming merk, zo biedt Heos geen cd-spelers of analoge radio aan. Die specialisatie betaalt zich uit, amper een jaar na de introductie won Heos al de prestigieuze EISA award voor beste Multiroom systeem.

Heos Eisa Award

Denon

Denon is het moederbedrijf van Heos, opgericht in 1910 in Japan. Denon is al jaren een toonaangevende fabrikant van hifi-apparatuur. Befaamd vanwege hun bijdrage aan de ontwikkeling van digitale audio en video. Maar ook op analoog gebied zeer beroemd, bijvoorbeeld met het DL-103 element voor de platenspeler, dat min of meer ongewijzigd in productie is sinds 1963 (!).

Heos in een Smart Home

Muziek luisteren in één ruimte of in het hele huis? Kiezen wat in elke kamer wordt afgespeeld? Het volume per kamer regelen? Alles bedienen met smartphone of tablet? Met Heos is het mogelijk. Het zal niemand verbazen dat de geluidskwaliteit top is. Mede dankzij de 100 jaar ervaring van moederbedrijf Denon. Ook het bedieningsgemak is uitstekend met een intuïtieve app.

Dankzij ondersteuning voor streaming muziekdiensten als Spotify, Deezer, Tidal en Soundcloud biedt Heos toegang tot miljoenen muzieknummers. Uiteraard speelt het systeem ook al uw eigen digitale muziek vanaf smartphone, laptop en USB-apparatuur.

Het Heos assortiment

Heos biedt een breed assortiment aan multiroom-oplossingen aan. Zo is er voor elke ruimte een passende luidspreker. Ook een aansluiting op een reeds bestaande hifi-installatie is mogelijk. Liever je eigen speakers gebruiken? Dat kan! Liever inbouwluidsprekers in een aantal kamers? Ook geen probleem. Het hele systeem is te bedienen met een app, voor iOS en Android. Uiteraard worden alle streamingdiensten ondersteund en kan vanaf bijvoorbeeld een NAS muziek worden afgespeeld.

Multiroom speakers

De multiroom speakers zijn beschikbaar in vier maten. Van een kleine draagbare speaker, de Heos 1 tot de Heos 7, een groot model van bijna 5 Kg. Ze zijn allemaal voorzien van WiFi, USB-aansluiting en een aux-ingang. Voor de kleinste is een batterij leverbaar zodat de speaker overal mee naartoe genomen kan worden. Bovendien is de behuizing waterdicht waardoor deze zonder problemen in de badkamer geplaatst kan worden. Wat deze speakers verder bijzonder maakt, is de netwerkaansluiting op alle modellen. Zo kunnen ze aangesloten worden op het netwerk en blijft de WiFi vrij voor andere apparaten. Ook hebben alle speakers ondersteuning voor Hi-Res audio, waardoor je studiokwaliteitsgeluid in huis haalt.

Amp & Link

Heos Amp

Naast de speakers, biedt Heos ook de Amp aan. De Amp is een versterker waarmee luidsprekers geïntegreerd kunnen worden in het Heos-systeem. Zo kunnen bijvoorbeeld inbouwluidsprekers in de keuken ook onderdeel worden van het multiroom-systeem. Maar ook de luidsprekers in de tuin kunnen zo aangesloten worden. Met de Heos Link kan jouw eigen hifi-installatie onderdeel worden van het multiroom-systeem. Een ideale oplossing als je al beschikt over een hifi-installatie.

Ook de Amp en de Link bieden ondersteuning voor Hi-Res audio. Ze zijn, net als de speakers, voorzien van een netwerkaansluiting en er kunnen apparaten via de USB- of aux-aansluiting verbonden worden.

Home Cinema

Heos Home Cinema

Goed geluid bij de TV is uitermate belangrijk. Met goed geluid komt het TV-programma, de film of serie pas echt tot zijn recht. Met de Heos Home Cinema komt het TV-geluid tot leven. Het systeem bestaat uit een soundbar en draadloze subwoofer. Het systeem is uitgerust met een aantal smart opties. Zo kan de soundbar het signaal van de afstandsbediening doorzenden naar de TV; handig als de soundbar voor de TV staat. Ook kan de afstandsbediening van de TV ingeleerd worden, waardoor de Heos App de TV kan bedienen. Omdat de Home Cinema onderdeel uitmaakt van het Heos systeem, kan het TV-geluid over alle andere luidsprekers gespeeld worden. Zo kan je de belangrijke voetbalwedstrijd blijven volgens als je even naar de keuken loopt om nieuwe drankjes te halen.

Wat kan Heos voor jou betekenen?

Met een Heos multiroom-systeem worden alle ruimtes in en om het huis voorzien van muziek. Met verschillende speakers, een versterker, losse streamer en soundbar is er voor ieder wat wils en voor elke ruimte een oplossing. Draadloos maar ook bedraad en van alle mogelijke bronnen. Kortom, een veelzijdige oplossing die voor vrijwel alle huizen geschikt is.

Onze HEOS-blogs


Comments are closed.