logo-mini
FRITZ & Vogels in Rob's Grote Tuinverbouwing cover

FRITZ!Mesh & Vogel’s Thin in Rob’s Grote Tuinverbouwing

Deel dit bericht

FRITZ!Mesh & Vogel’s Thin in Rob’s Grote Tuinverbouwing

Team Rob's Grote Tuinverbouwing

Deze week zijn we in de Meern, op bezoek bij Fouad en Nadine. Zij wonen nog geen jaar in dit huis, de huiskamer hebben ze zelf al flink onder handen genomen. Aan de tuin zijn ze nog niet toegekomen. Genoeg werk dus voor het team van Rob & Ivo. Maar ook Suzanne en Rudirick kunnen in de woonkamer nog wel wat leuks doen!

Voor

Fouad en Nadine hebben de huiskamer nu in grijs, zwart en wittinten ingericht. Suzanne wil het graag iets spetterender aankleden. Meer kleur vooral. Maar ze wil ook graag de TV ophangen, zodat het strakker oogt. Rudirick heeft een korte inspectie gedaan en zag dat het netwerk in huis een heel stuk beter kan. Het wifibereik is niet zo goed dat Fouad en Nadine er op de bovenverdieping of in de tuin van kunnen genieten.

Wat heeft Rudirick gedaan?

Het modem van de internetprovider staat in de huiskamer. Op zich een prima plek maar het signaal reikt niet ver genoeg. Daarom plaatst Rudirick een nieuwe router maar ook een aantal extra apparaten om het netwerk uit te kunnen breiden naar de tuin en de bovenverdieping. Hij mag ook nog even de handen uit de mouwen steken om de beugel te monteren en de TV op te hangen.

FRITZ! Netwerk

Rudirick heeft de nieuwste FRITZ!Box 7590 meegenomen. Een router die vol zit met de nieuwste technieken voor een snel en stabiel thuisnetwerk. Een van de belangrijkste technieken is MESH. Dankzij MESH worden de FRITZ! apparaten in huis onderdeel van een groot dekkend netwerk. Hiermee heb je dus overal in huis goed bereik. De router vormt het hart van dit systeem. Om te beginnen sluit hij de FRITZ!Box router aan op het bestaande modem maar hij schakelt wel alle functionaliteiten van het modem uit. Zo kan de FRITZ!Box het hele thuisnetwerk regelen zonder dat het originele modem nog roet in het eten strooit.

Hij heeft daarnaast een Wifi access point meegenomen, daarmee kan hij het draadloze netwerk uitbreiden. Netwerkkabeltje erin steken, access point in het stopcontact en het bereik is ineens een heel stuk uitgebreid. Voor de ruimtes waar geen netwerkkabel ligt heeft Rudirick een powerline adapter meegenomen. Die kan via het elektriciteitsdraden in huis het netwerk uitbreiden. Nu hoeft Rudirick alleen nog het wifinetwerk in te stellen en te testen en dan hebben Fouad en Nadine zo in het hele huis perfect wifi

Mesh netwerk, wat is dat?

Dit is een van de nieuwe technieken in netwerkland. Met een Mesh netwerk zijn de onderdelen van het netwerk zowel zender als ontvanger én ze kunnen onderling (zonder de router) met elkaar communiceren. Dat zorgt ervoor dat het bereik van het netwerk veel groter is dan voorheen. Het is dankzij mesh ook mogelijk om het netwerk flexibel te installeren omdat niet alle onderdelen direct op de router aangesloten hoeven te worden. Lees meer over mesh netwerken op Wikipedia.org

Mesh netwerk met FRITZ!

Vogel’s TV beugel

Suzanne wil de TV graag aan de muur hangen. Om twee redenen, het ziet er strakker uit én de TV kan dan gedraaid worden. Zo kunnen ze dan ook vanaf de eettafel TV kijken. Rudirick heeft daarvoor de Vogel’s Thin 345 meegenomen. Deze beugel heeft twee armen waardoor hij heel ver kan draaien. Maar hij is wel heel plat op te vouwen waardoor de TV strak tegen de wand kan hangen.

Gebruikte materialen

  • FRITZ!Box 7590
  • FRITZ!Wlan 1750
  • FRITZ!Powerline 1240
  • Vogel’s Thin 345

Wil je meer weten over FRITZ!? Breng dan eens een bezoek aan een van onze ElectroStylisten of bezoek onze FRITZ! pagina. Meer weten over Vogel’s? Bezoek dan hun zeer uitgebreide website.

Vragen? Neem dan contact op met een van onze ElectroStylisten, zij helpen je graag verder.

Be Smart, Be Ready!

Vlog Rob’s Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.