logo-mini
Netatmo cover

Netatmo, maak kennis met het merk

Deel dit bericht

Netatmo Logo

Wie is Netatmo

Omdat er technisch steeds meer mogelijk is om het een en ander in én rond het huis te kunnen meten, krijgen we ongemerkt ook steeds meer apparaten in huis. Om deze reden wilde Fred Potter, directeur en oprichter van Netatmo, samen met zijn team de bestaande producten uit ons dagelijks leven ‘opnieuw’ uitvinden en slimmer maken. Hierbij heeft hij twee duidelijke visies:

  • Complexiteit vereenvoudigen voor de gemiddelde consument.
  • Mooie en stijlvolle apparaten ontwerpen met hulp van designers.
Fred Potter, oprichter Netatmo

Netatmo wil de kwaliteit van ons leven inzichtelijker te maken, waardoor wij bewuster en smarter kunnen leven. Sinds de introductie van Netatmo’s eerste slimme weerstation in 2012, heeft het bedrijf ieder jaar minstens één product voor in huis opnieuw slim ontworpen. Netatmo specialiseert zich in het meten van de situatie in en rond het huis en wordt gezien als ’s werelds meest succesvolle nieuwkomer in de Smart Home markt. In totaal heeft deze nieuweling al 14 keer de prestigieuze CES innovatie award gewonnen en zijn de producten van Netatmo in meer dan 175 landen over de hele wereld verkrijgbaar. Het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs en kent nu ruim 150 (internationale) programmeurs, vertegenwoordigers en designers.

Netatmo product range

Productassortiment Netatmo

Je kunt de slimme apparaten van Netatmo onderverdelen in twee verschillende groepen: huis- en omgevingssensoren. De huissensoren geven informatie als er iets gebeurt in en om het huis. De omgevingssensoren meten bijvoorbeeld de status van het weer en de lucht- en temperatuurkwaliteit. Beide groepen geven diverse metingen over de actuele situatie. Deze metingen worden vervolgens op een overzichtelijke app op je telefoon, tablet of beveiligde webpagina inzichtelijk gemaakt. Ook kun je diverse alerts instellen zodra er iets aan de hand is. Denk hierbij aan een te hoge CO2-waarde of een alarmsirene die afgaat bij een brand of wanneer er een onbekende je huis binnenkomt. Je kunt zelfs een alert krijgen als er ongewenste activiteiten bij je voor- of achterdeur plaatsvinden.

Netatmo Beveiliging

Beveiliging

Beveiligingscamera’s, raam- en deursensoren zijn al jaren populaire apparaten om je huis te bewaken. Netatmo bedacht een manier om de ‘gewone’ camera nog slimmer te maken. Want wat als een camera niet alleen opneemt, maar je ook waarschuwt als er iets vreemds gebeurt? Met deze mindset ontwierp het bedrijf de Presence (buitencamera) en de Welcome (indoorcamera).

Beide camera’s zijn voorzien van speciale herkenningssoftware die alle beelden analyseert en via intelligente algoritmes gezichten en vormen kan onderscheiden. Zo kan de Presence je oprit en achtertuin bewaken en onderscheid maken tussen verschillende situaties, zoals een auto die aan komt rijden of kinderen die de oprit oplopen. De Welcome is een indoorcamera die je plaatst richting de voor- of achteringang. Deze camera herkent en analyseert gezichten. Hierdoor weet je precies wie er binnenkomt. Dit kan handig zijn wanneer je kinderen thuiskomen met (onbekende) vrienden. Maar ook wanneer er ongewenst bezoek binnenstapt. Waar je ook maar bent ter wereld, mits je een internetverbinding hebt, krijg je netjes een melding wie er binnenkomt. Wel zo veilig! In tegenstelling tot traditionele camerasystemen, neemt deze camera niet continu op. Pas bij het detecteren van beweging, start de Welcome de opname.

Netatmo Welcome gezichtsherkenning

Netatmo Welcome

Netatmo Welcome binnencamera met Tag

Netatmo Presence

Netatmo Presence buitencamera

Als aanvulling op de camera’s heeft Netatmo ‘tags’ ontwikkeld. Dit zijn raam- en deursensoren, maar dat net even wat slimmer dan de traditionele sensoren. In tegenstelling tot de sensoren, die werken op basis van magneetjes, werken deze tags op basis van acceleratie- en trillingsmeters. Vaak geeft een sensor alleen een melding zodra er een deur of raam wordt geopend. Als er een raampje wordt ingetikt, geven de standaard sensoren geen melding. Dit is precies wat de tags wel doen. Met de app kan je eenvoudig de gevoeligheid instellen en aangeven waar de tags zijn geplaatst. Dit kan een raam of deur zijn, maar je kan ze ook op de brievenbus, garagedeur, poort of zelfs achter op je dure smart-TV plaatsen. Omdat de tags waterdicht zijn, kunnen ze binnen en buiten worden geplaatst. Na het installeren, kan je aangeven welke notificatie je wilt ontvangen per tag. Dit geeft je de volledige controle over iedere tag.

De camera’s en de tags worden met gratis software geleverd. Hiervoor hoef je geen maandelijks abonnement af te sluiten, wat in het geval van veel andere beveiligingssystemen wel het geval is. Netatmo heeft zelfs een koppeling gemaakt waar alle opgenomen beelden meteen worden opgeslagen in je eigen dropbox-account. Zo heb je altijd meteen toegang tot het beeldmateriaal en kan je in geval van nood meteen actie ondernemen.

Netatmo Presence app

Naast de camerafunctie, heeft de Welcome ook nog een geluidssensor. Deze is bedoeld om ook geluidsfragmenten op te nemen en dient als een sensor voor wanneer er een sirene of rookmelder afgaat. Zo heb je automatisch een smart melder in huis zonder er één aan te hoeven schaffen.

Netatmo Weer

Weer

Het weerstation van Netatmo voorziet je 24/7 van actuele informatie. Regent het? Dan controleer je of de ramen dicht zijn via een tag. Daalt het zuurstofgehalte? Dan weet je dat je de ventilatie moet inschakelen. Heeft het lang niet geregend? Zet dan de sproeiers even aan.

Ook het bewaken van het leefklimaat in huis is een belangrijk onderdeel van veilig wonen. Daarom levert Netatmo ook een module voor binnenshuis bij hun weerstation. Deze meet o.a. het zuurstofgehalte, de luchtvochtigheid en temperatuur in huis. Daalt het zuurstofgehalte? Dan weet je dat je de ventilatie moet inschakelen. Elke vijf minuten voeren de omgevingssensoren daarom een meting uit. Zodra er iets niet klopt, krijg je een melding. ? Om deze reden prijzen vele Netatmo-gebruikers wereldwijd dit systeem aan. Voor zover je een sensor mooi kunt noemen, spant Netatmo zeker de kroon.

Netatmo Weatherstation software

Onderzoek van het TNO Kennisinstituut heeft uitgewezen dat de kwaliteit van de binnenlucht in de helft van alle woningen onder de maat is. En dit terwijl de gemiddelde persoon ongeveer 90% van zijn tijd binnenshuis spendeert. Een slecht binnenklimaat verhoogt de kans op (gezondheids)klachten. Te weinig mensen zijn zich hiervan bewust. Daarom komt het complete Netatmo-weersysteem goed van pas. Het weersysteem kent zes elementen: een basis weerstation, een klein station voor in andere ruimtes, een station voor buiten, een regenmeter, een windmeter en een smart thermostaat. Het complete systeem geeft je alle informatie om veilig en gezond te kunnen leven.

Weerstation

Netatmo Weesstation

Regenmeter

Netatmo Regenmeter

Windmeter

Netamo Windsensor
Netatmo Energie

Energie

Met de Netatmo thermostaat en de onlangs geïntroduceerde radiatorkraan is het mogelijk het binnenklimaat nog beter te beheersen. Deze twee, door STARCK ontworpen, slimme apparaten geven je controle over de temperatuur in huis. Het mooie van de oplossing van Netatmo is de koppeling met Netatmo sensoren in en om het huis. Combineer het systeem met een weerstation en tags en je hebt een vrijwel automatische oplossing, die ook nog energiebesparend werkt. Zo schakelt de radiatorkraan uit op het moment dat het raam in de betreffende kamer wordt geopend. Maar het systeem houdt ook rekening met de omgeving. Schijnt de zon sterk? dan wordt de verwarming teruggeschroefd zodat energie bespaard kan worden. Het energieverbruik wordt netjes bijgehouden en inzichtelijk gemaakt via de app.

Netatmo thermostaat app

Thermostaat

Netatmo thermostaat

Radioatorknop

Netatmo radiatorknop

Wat kan Netatmo voor jou betekenen?

Ons huis is het enige plekje op aarde waar wij ons altijd thuis willen voelen. De plek waar wij gezond willen leven, ons veilig willen voelen en oud willen worden. De metingen van Netatmo kunnen jou helpen bewuster te leven, geven je meer kans op veiligheid en een verminderen het risico op gezondheidsklachten. Via Netatmo’s connect kunnen specialisten, zoals onze ElectroStylisten, de metingen doorvertalen naar activiteiten binnen het Smart Home-systeem. Er is heel veel mogelijk, maar het vergt wel een plan van aanpak, programmeerwerk en de juiste combinatie van apparaten. Mocht je hier interesse in hebben, nodigen we je graag uit voor een uitgebreid adviesgesprek met één van onze ElectroStylisten.

Omdat Netatmo wereldwijd zo populair is, heeft het bedrijf inmiddels een enorme community opgebouwd die dagelijks groeit. Door alle gebruikers met elkaar te verbinden, delen gebruikers hele specifieke informatie over o.a. het weer in jouw land en stad naar keuze.

Netatmo weerkaart

Laat u inspireren

Kom langs bij één van onze shows

Kijk wanneer we bij u in de buurt zijn met één van onze smart events.


Comments are closed.