logo-mini

Rob’s Grote Tuinverbouwing, aflevering 6 – FRITZ!

Deel dit bericht

ElectroStylist Rudirick de Jong bij Rob's Grote Tuinverbouwing

ElectroStylist Rudirick de Jong is deze week met het team van Rob’s Grote Tuinverbouwing in Hank op bezoek bij de familie Roelofs. Dit keer gaat het team aan de slag met een vakantiewoning.

Oude situatie

Wensen

Op vakantie gaan, doen we voor de rust. Maar als de wifi niet werkt, kunnen we onrustig worden. Ondanks dat je op vakantie gaat om juist even van alle drukte te kunnen ontsnappen, is het toch fijn om even via social media en nieuwssites op de hoogte te zijn van wat er speelt in je omgeving of gewoon om even naar je favoriete serie te kijken. Maar we weten allemaal dat internet op vakantie vaak te wensen overlaat. Vooral op een camping, waarbij je met vele gasten gebruik moet maken van één wifi-zendpaal. Wij vinden dat internet op vakantie bijna net zo goed moet zijn als thuis. Daarom gaan wij de uitdaging aan om in deze aflevering een eigen wifi-systeem te bouwen, dat los staat van alle andere huizen, zodat je ook tijdens spitsuur volop kan blijven genieten van wifi op vakantie.

Het resultaat

In dit project heeft Rudirick gebruik gemaakt van de oplossingen van FRITZ! Door gebruik te maken van een router die werkt op het 4G signaal, kunnen wij dit project volledig voorzien van een eigen internetsignaal. Zo hebben Cora en Gerrit nooit last van de drukte op het wifi-netwerk van de camping.

Nu ze van internet verzekerd zijn, kunnen wij het FRITZ! systeem eenvoudig uitbreiden met extra wifi-spots over het hele terrein. Hierdoor hebben ze van Rob’s Tuin tot Jorna’s interieur een perfect wifi-signaal met een snelle internetverbinding.

Een tip: mocht je ervoor kiezen om de wifi op eigen houtje op te zetten; houd dan rekening met je datalimiet! Je zou kunnen kiezen voor een prepaid oplossing zodat je zeker weet dat je niet over het limiet gaat.

Gebruikte materialen

  • FRITZ!Box 6820 3G/4G router
  • FRITZ!Powerline 1240E WLAN Set
  • Sonos Play5 gen2 Wit
  • Flexson Play5Stand Wit
  • Flexson Play5 verlengsnoer
FRITZ!Box 6820 en FRITZ!Powerline 1240E

Projectvlog Rob’s Grote Tuinverbouwing afl. 6

Wil je weten hoe wij dit hebben gemaakt of ben je zelf geïnteresseerd in een soortgelijke oplossing? Neem dan contact op met een van onze ElectroStylisten, zij helpen je graag verder met je eigen SmartLiving plan.

Be Smart, Be Ready!

Laat ons met u meedenken

Wij helpen u bij de realisatie van uw smart wensen

Neem contact op met de ElectroStylist in uw regio. 


Comments are closed.