logo-mini
Rob's Grote Tuinverbouwing S08E16 - Cover

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 16 Seizoen 2017/2018

Deel dit bericht

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 16 Seizoen 2017/2018

Een nieuwe week, dus weer een nieuwe aflevering van Rob’s Grote Tuinverbouwing. Deze keer zijn we in Zoetermeer, op bezoek bij Willem. Zijn vrouw Jolanda heeft hem opgegeven. Ze wonen sinds een jaar in hun nieuwe huis maar hebben de tuin nog niet af kunnen maken.

Team Rob's Grote Tuinverbouwing

Voor

Willem en Jolanda hebben binnenshuis al flink de handen uit de mouwen gestoken. De eetkamer en woonkamer zijn al helemaal naar wens. Zelfs Suzanne is onder de indruk, vooral de eetkamer vindt zij erg mooi. De woonkamer daarentegen is wat saai, dat mag gewaagder. Ook voor Rudirick ligt daar een mooi klusje: de TV moet op een fraaie beugel gemonteerd worden. Hij grijpt gelijk de kans aan om een wifi-scan te doen. Hij vermoed namelijk dat het netwerk niet optimaal werkt.

Het resultaat

Wat heeft Rudirick gedaan?

Rudirick begint met de wifi-scan, hij meet het signaal en bekijkt hoe goed het bereik is op verschillende plekken in huis en de tuin. Niet geheel verbazend is het bereik niet overal goed en in de tuin zelfs helemaal niet aanwezig. Dat kan beter en zeker tijdens de feestdagen.

Wifi (ook voor je gasten)

Je wil je gasten tijdens de feestdagen een warm welkom bieden en daar hoort toegang tot internet tegenwoordig bij. Natuurlijk zouden we eigenlijk tijdens de feestdagen onze telefoons weg moeten leggen. Maar ja, je wil toch die grappige filmpjes aan de familie laten zien. Met een wifi-netwerk voor gasten heb je het beste van twee werelden. Wifi voor je bezoek maar wel veilig afgeschermd van je eigen netwerk in huis.

De standaardrouter van Willem en Jolanda heeft geen gastennetwerk. Sowieso is de router niet krachtig genoeg om meer dan 5 tot 10 apparaten van wifi te kunnen voorzien. Hij heeft daarom de nieuwste FRITZ!Box 7590 router meegenomen. Die zit tjokvol nieuwe technieken waardoor hij supersnelle wifi aan heel veel apparaten tegelijk kan bieden. De router komt in de meterkast te hangen en is krachtig genoeg om het hele huis van goed wifi te voorzien.

Om het wifi netwerk uit breiden naar de tuin heeft Rudirick een set powerline adapters meegenomen. Met deze adapters kan je het netwerk via de stroomkabels in huis uitbreiden. Een van de adapters heeft bovendien een wifipunt aan boord waardoor hij het draadloze netwerk uitbreid.

Als extraatje heeft Rudirick een Dect 200 stekker geplaatst waarop de verlichting van de kerstboom is aangesloten. Deze stekker kan op afstand bediend worden, zo kunnen Willem en Jolanda met een druk om de knop de kerstboom aan en uitzetten.

Én om het helemaal af te maken heeft Rudirick de huistelefoon vervangen door een Fon C5. Daarmee kunnen ze niet alleen bellen maar ook de dect plug bedienen.

Vogel’s TV beugel

Suzanne wil de TV graag strak aan de muur hangen. Rudirick heeft daarom een mooie Vogel’s beugel meegenomen. Door de TV aan de muur te hangen oogt het geheel strak en blijft het dressoir vrij. Rudirick heeft gekozen voor een draaibare én kantelbare beugel, de Wall 3245, waardoor Willem en Jolanda de TV bij kunnen draaien als dat nodig is. Bijvoorbeeld als er licht op het scherm valt, door de TV dan een beetje te draaien is de storende spiegeling weg.

Wil je meer weten over FRITZ!? Breng dan eens een bezoek aan een van onze ElectroStylisten of bezoek onze FRITZ! pagina. Meer weten over Vogel’s? Bezoek dan hun zeer uitgebreide website.

Be Smart, Be Ready!

Recap Rob’s Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.