logo-mini
Rob's Grote Tuinverbouwing S08E18 - Cover

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 18 Seizoen 2017/2018

Deel dit bericht

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 18 Seizoen 2017/2018

De eerste aflevering van 2018 brengt het team van Rob’s Grote Tuinverbouwing in Purmerend. Erich heeft zijn vrouw Roelie opgegeven. Ze zijn onlangs verhuisd en hebben binnenshuis al flink gewerkt aan hun droominterieur maar aan de tuin zijn ze nog niet toegekomen. Ook is met name Roelie nog niet tevreden over het interieur. Weer een mooie uitdaging voor het team!

Team Rob's Grote Tuinverbouwing

Voor

Hoewel Roelie en Erich het interieur al vernieuwd hebben zijn ze er nog niet tevreden over. Roelie mist met name warmte en sfeer in huis. Ook willen ze graag een openhaard en daar is op dit moment geen plek voor in de woonkamer. Aan Suzanne de taak daar een mooie oplossing voor te bedenken én de sfeer in huis terug te brengen. Ook voor Rudirick is er voldoende te doen. Het begint een beetje vaste prik te worden, de wifi is niet goed. Daar weet hij wel raad mee! Maar zijn oog viel ook op de iPhones en iPad van Roelie en Erich. Die gaat hij gebruiken om het huis nog comfortabeler te maken. Sfeer en comfort, wat wil je nog meer?

Het resultaat

Wat heeft Rudirick gedaan?

Omdat we in het nieuwe jaar gelijk goed van start willen gaan heeft Rudirick dé trend voor 2018 meegenomen: apparaten die je met je stem kan besturen! Hij heeft hiervoor de Apple Homekit producten van Elgato meegenomen. Deze maken gebruik van Siri van Apple, dit is een “stemassisent” voor iPhone en iPad.

Maar voor hij dit kan gebruiken moet hij eerst de wifi in huis aanpakken. Om goed gebruik te kunnen van maken van de iPhones en iPad moet het wifi-netwerk in huis natuurlijk top zijn. Zeker als je de toestellen gaat gebruiken om je huis te bedienen moet je wel overal in huis én in de tuin bereik hebben.

Wifi

Ook Erich en Roelie vertrouwen voor de wifi op de standaardrouter van hun internetprovider. Die standaardrouter is nogal beperkt qua mogelijkheden. Ondersteuning voor een gastennetwerk zit er bijvoorbeeld niet op. Maar nog belangrijker, hij heeft geen ondersteuning voor de nieuwste netwerktechnieken. Technieken die de iPhone en iPad wel hebben maar nooit van kunnen profiteren. Rudirick heeft daarom weer de nieuwste FRITZ!Box 7590 router meegenomen. Alle moderne netwerktechnieken zitten erin waardoor ze echt ongestoord kunnen internetten en het huis bedienen. De FRITZ!Box staat in het TV-meubel in de woonkamer, mooi centraal in huis waardoor de hele benedenverdieping en de tuin goed wifi bereik hebben. Om het wifi-netwerk ook boven goed te krijgen heeft Rudirick een extra wifi-punt meegenomen. De FRITZ!Wlan 1750, deze zorgt ervoor dat ze ook op de bovenverdieping ongestoord kunnen internetten.

Elgato Eve homekit

In alle recente iPhones en iPad’s zit Apples stemassistent Siri ingebouwd. Deze stemassistent kan vragen beantwoorden, bijvoorbeeld over het weer of files maar ook over afspraken in je agenda. Nu heeft Apple onlangs ook Homekit geïntroduceerd, dat is een systeem waarmee apparaten in huis bediend kunnen worden. Door de combinatie van Siri en Homekit kan je dus met je stem apparaten in huis bedienen of informatie opvragen over je huis.

Rudirick heeft de Homekit apparaatjes van Elgato meegenomen. Onder andere de slimme stekkers, een weerstation, een deursensor, bewegingsmelder en een klimaatsensor voor binnen. Hij plaatst deze door het huis en in de tuin. Nu kunnen Erich en Roelie aan Siri vragen om de TV aan te zetten of welke temperatuur het buiten is. Ook de lampen in huis kunnen ze nu makkelijk aan en uit zetten. Dankzij de deursensor kunnen ze makkelijk nagaan of de buitendeur wel dicht is. Zonder op te staan!

Wil je meer weten over FRITZ!? Breng dan eens een bezoek aan een van onze ElectroStylisten of bezoek onze FRITZ! pagina. Alles over Elgato lees je op elgato.com

Be Smart, Be Ready!

Recap Rob’s Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.