logo-mini
Rob's Grote Tuinverbouwing S08E20 - Cover

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 20 Seizoen 2017/2018

Deel dit bericht

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 20 Seizoen 2017/2018

Het is alweer de twintigste aflevering van dit seizoen! Dit keer is het team van Rob’s Grote Tuinverbouwing op bezoek in Heiloo. Ze mogen aan de slag in de tuin én het huis van Tim en Krista. Het gezin woont met hun twee jonge kinderen sinds een jaar of twee in dit huis. De tuin is hen een doorn in het oog, maar ook de woonkamer kan een opfrisbeurt gebruiken.

Team Rob's Grote Tuinverbouwing

Voor

Ondanks dat Krista en Tim al twee jaar in het huis wonen zijn ze nog niet aan de tuin toegekomen. Niet zo gek met twee jonge kinderen. Dus Ivo en Rob mogen de handen uit de mouwen gaan steken en een kindvriendelijke, onderhoudsarme tuin gaan aanleggen. Binnen mag Suzanne het interieur een make over geven. Krista is uitgekeken op de bank en zou graag een meer industriële uitstraling willen in de woonkamer. Ze hebben daarnaast veel te weinig kastruimte en de kinderen zouden wel een eigen speelplek mogen hebben.

Op Smart gebied hebben Krista en Tim het al goed voor elkaar met een mooie Smart TV en een soundbar. Maar ze kunnen nog wel een leuke Smart upgrade gebruiken. Aangezien ze beide een iPhone hebben kan Rudirick daar iets moois voor gaan installeren.

Het resultaat

Wat heeft Rudirick gedaan?

Rudirick heeft ook deze week de slimme stekkers en sensoren van Elgato Eve meegenomen. Zo kan hij de woonkamer van Krista en Tim slimmer maken zonder hak en breekwerk. Sterker nog, hij heeft geen schakelaars te vervangen of dingen aan te passen in het stroomnet in huis. Bovendien is voor dit systeem geen gateway of server nodig. De Elgato Eve modules zijn met alleen een iPhone of iPad te gebruiken. Zo wordt het wel heel makkelijk om te starten met een Smart Home.

Met de stekkers van Elgato is het mogelijk om verschillende apparaten in huis op afstand te bedienen. Zo kunnen Krista en Tim straks met hun iPhone de lampen aanzetten. Maar het is ook mogelijk om een schema in te stellen waardoor de lampen om een bepaalde tijd aangaan. Vergelijkbaar met de ouderwetse tijdschakelaar. Een mooie manier om inbrekers voor de gek te houden.

Rudirick heeft ook een sensor op de deuren geplaatst, zo kan je op afstand in de app zien of de deuren geopend of gesloten zijn. Handig met kleine kinderen, die willen de deuren nog wel eens onbedoeld open laten staan.

In de tuin heeft hij het Elgato Eve weerstation geplaatst. Dit weerstation registreert temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid. Zo hoef je nooit meer onvoorbereid (te koud of juist te warm gekleed) de deur uit.

Homekit & Siri

Siri is de stemassistent van Apple en is al een aantal jaar een onderdeel van iPhones en iPad’s. Dankzij Siri kan je vragen stellen aan je telefoon. Voor de Apple gebruikers is Homekit waarschijnlijk geen onbekende term. Homekit is het Smart Home platform van Apple, het is de basis waarop Apple straks het hele huis kan gaan aansturen. Nu kan je dankzij de combinatie met Apple Homekit ook apparaten in huis bedienen met je stem. Het mooie van Homekit en Siri is dat alle apparaten gecombineerd kunnen worden in één app. Je hoeft dus niet meer een aparte app voor je lampen, voor je TV en voor je weerstation te gebruiken.

Gebruikte materialen

Wil je meer weten over Elgato Eve? Je leest er alles over op elgato.com

Be Smart, Be Ready!

Recap Rob’s Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.