logo-mini

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 22 Seizoen 2017/2018

Deel dit bericht

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 22 Seizoen 2017/2018

Wij zijn in Oosterhout, op bezoek bij Frank en Bea. Bea is als echte tuinliefhebber een grote fan van Rob’s Grote Tuinverbouwing. De tuin zelf is al 25 jaar oud en Bea wil graag iets nieuws. Binnen mag het wat Bea en Frank betreft ook anders. Weer een leuke opdracht dus!

Rudirick en Rob tijdens opname S08E22

Voor

Bea en Frank hebben net een nieuwe bank en bijpassende fauteuils gekocht, die willen ze dan ook graag behouden. Maar de rest mag helemaal anders, een andere opstelling, nieuwe kleuren etc. Suzanne mag zich uitleven. Rudirick mag deze week aan de slag met beveiliging in huis en ook de wifi kan wel een upgrade gebruiken.

Het resultaat

Wat heeft Rudirick gedaan?

Veiligheid kan je niet kopen je moet je veilig voelen. Om dat te bereiken installeert Rudirick de intelligente camera’s van Nest. Maar voordat hij met de camera’s aan de slag gaat maakt hij eerst het draadloze netwerk in orde. De basis moet immers goed zijn. Hij heeft hiervoor een nieuwe router van FRITZ! meegenomen.

FRITZ! wifi

Steeds meer apparaten werken op wifi, waardoor de router het zwaar te verduren krijgt. Nieuwe routers hebben allerlei technieken aan boord om veel apparaten tegelijkertijd van wifi te voorzien. Ook is het nu mogelijk om het wifi-netwerk zonder onderbrekingen door het hele huis te laten werken. Zo kan je bijvoorbeeld lopend door het huis bellen via Skype zonder de verbinding wegvalt. Vaak zijn de routers die je van je internetprovider krijgt niet voorzien van deze nieuwe technieken.

Rudirick plaatst daarom de nieuwe FRITZ!Box 7590. Deze heeft wél al die nieuwe technieken aan boord zoals MU-MIMO en roaming. Wil je daar meer over weten lees dan ons wifi-blog op Smart Living Magazine. Om het wifi-netwerk verder uit te breiden heeft Rudirick een powerline adapter met wifi meegenomen. Deze adapter breidt het netwerk in huis uit via het stopcontact. Het mooie is dat FRITZ! sinds kort mesh ondersteund. Met de mesh-techniek is het mogelijk om een groot wifi-netwerk te creëren door alle FRITZ! producten onderling te laten samenwerken. Zo heb je in huis een betrouwbaar netwerk op elke verdieping én in de tuin.

Nest intelligent camera’s

Nu het draadloze netwerk op orde is kan Rudirick de camera’s op gaan hangen. Rudirick heeft ze opgehangen in de woonkamer, gericht op de deur naar buiten, in de tuin en in de hal. Zo hebben Frank en Bea goed zicht op alle belangrijke plaatsen in huis.

Rudirick heeft de intelligente camera’s van Nest meegenomen. Dit zijn camera’s die niet alleen opnemen maar ook de beelden analyseren. Zo zit er onder andere gezichtsherkenning in. Je kan de camera je gezinsleden laten herkennen. Ziet de camera een onbekend persoon dan krijg je daar een melding van op je smartphone of tablet. Daarmee voorkom je dat je om de haverklap een meldingen krijgt als er iemand van je gezin in de tuin loopt maar krijg je wel een waarschuwing als het een ongenode gast is.

De Nest Cam IQ outdoor en indoor hebben daarnaast nog een handige feature, een ingebouwde luidspreker en microfoon. Zo kan je op afstand communiceren met het thuisfront. Zo kan je inbrekers de stuipen op lijf jagen maar ook je kinderen uit de koektrommel houden!

De camera’s werken op wifi dus aansluiten is een fluitje van een cent. Uiteraard heeft Rudirick wel iets meer werk gehad met de buitencamera, daar moet een kabeltje door de muur getrokken worden. De stroomadapter is niet geschikt voor buiten, logisch want dan wordt het wel heel makkelijk voor een kwaadwillende om het kabeltje door te knippen.

Be Smart, Be Ready!

Recap Rob’s Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.