logo-mini
Rob's Grote Tuinverbouwing S08E24 - Hue & OLED Cover

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 24 Seizoen 2017/2018

Deel dit bericht

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 24 Seizoen 2017/2018

Na een weekje vrij in verband met de vorst is het team van Rob’s Grote Tuinverbouwing neergestreken in het Noord-Hollandse Hoogwoud. We zijn te gast bij Stephan, Marjolein en hun twee kinderen. De moeder van Stephan heeft hen opgegeven, ze verdienen wel een mooie tuin en een interieur dat helemaal naar hun smaak is.

Rob's Grote Tuinverbouwing S08E24 - Team

Voor

Het interieur bestaat op dit moment vooral uit bij elkaar verzamelde meubels. Voor Stephan en Marjolein zijn de meubels vooral functioneel. Dat mag (en moet) anders, meer eenheid en niet alleen maar functioneel. Hun smaak is het best te typeren als landelijk met een industriële twist en ze hebben een voorkeur voor lichte kleuren. Grote wens van met name Stephan is een mooi meubel voor de TV. Aan Suzanne de schone taak om een mooi TV-meubel te ontwerpen.

Ook voor Rudirick is er een hele mooie opdracht. Stephan is een echte gamer en speelt graag spelletjes op zijn Playstation. Hun TV is verouderd en aan de kleine kant, daar mag wat anders voor in de plaats komen. Maar belangrijker nog, de verlichting kan wel een upgrade gebruiken zodat er met de verlichting meer sfeer gecreëerd kan worden. Rudirick heeft daarvoor een hele gave én slimme oplossing meegenomen.

Het resultaat

Wat heeft Rudirick gedaan?

Rudirick is gek van techniek en nieuwe snufjes en hij is verliefd op TV’s. De mooiste TV’s van dit moment zijn OLED-TV’s. Die hebben de allerbeste beeldkwaliteit en zijn razendsnel, waardoor ze heel geschikt zijn om op te gamen. Op het door Suzanne ontworpen TV-meubel moet dus een OLED komen. Er zijn verschillende merken OLED-TV’s maar er is er maar eentje die ook iets met verlichting doet: Philips! De keuze was dus snel gemaakt.

Suzanne heeft bij het ontwerp van het meubel al rekening gehouden met kabels en met verlichting. De kabels kunnen mooi uit het zicht weggewerkt worden en aan de zijkanten van het meubel is plaats voor verlichting. Dat wordt dus Philips Hue verlichting. Door Hue te combineren met televisie ontstaat echt een eye-catcher: de woonkamer kan niet alleen sfeervol maar ook spectaculair verlicht worden.

Philips OLED televisie met ambilight

Rudirick begint met de televisie. Zoals gezegd heeft hij een Philips OLED TV meegenomen. Deze TV zit tjokvol met de nieuwste technologie, zo kan je er apps op gebruiken, is hij geschikt voor 4K (Ultra HD) en is ie super plat. Rudirick hangt hem daarom met een vlakke beugel aan het meubel, zodat de TV zo strak mogelijk aan de wand hangt.

Nu is een OLED TV an sich al iets bijzonders, het is immers de nieuwste TV-technologie. Elk beeldpuntje van de TV maakt zijn eigen kleur en licht. Als ze zijn uitgeschakeld, zijn ze volledig zwart. De beeldkwaliteit is daardoor fenomenaal, zelf Rob was onder de indruk! Maar het wordt nog mooier als je het combineert met Ambilight. Achter de TV zitten namelijk led’s die met het TV-beeld meekleurend licht laten schijnen rondom de TV. Dit geeft een mooi effect aan TV-kijken en bij gamen trekt het je in het spel. Maar combineer je het met Philips Hue verlichting dan heb je echt een spectaculair effect.

Philips Hue (Engels voor tint of kleur) is slimme LED verlichting voor in je hele huis. Je kan ze bedienen via je smartphone of tablet. De lampen zijn er in verschillende uitvoeringen, met een kleine of grote fitting, als spots en ledstrips. Qua kleuren heb je de keuze uit drie smaken, wit licht, wit tinten (van koel wit tot warm wit) en kleur, 16 miljoen kleuren om precies te zijn!

Rudirick heeft uiteraard voor kleur gekozen, hij heeft de spots en ledstrips meegenomen. Voor hij de lampen kan monteren plaatst hij eerste de Hue bridge. Dit is het hart van het systeem. Dit kastje stuurt alle lampen aan en zorgt ervoor dat het systeem met je telefoon of tablet te bedienen is. Rudirick vervangt de lampen in de woonkamer door de nieuwe Hue-spots en hij plakt de ledstrip achter het TV-meubel. Nu hoeft hij alleen de lampen nog maar te koppelen aan de Hue bridge en de app te installeren op de telefoon.

Vervolgens kan de magie beginnen. Via de Ambilight+Hue app kan je namelijk de Hue lampen koppelen aan Ambilight op de TV, o.a. YouTube wordt ondersteund. Kijk je een video op YouTube dan kleuren alle Hue lampen in de kamer mee. Dat ziet er waanzinnig uit.

Natuurlijk is het gekleurde licht erg spectaculair maar je woonkamer hoeft natuurlijk geen discotheek te zijn. De hue lampen kunnen namelijk ook mooi wit licht weergeven. Sterker nog, je kan het zo instellen dat ze ’s ochtends helder wit licht geven zodat je fris de dag tegemoet gaat. In de avond kleuren de lampen warmer waardoor je heerlijk ontspant.

Er is nog veel meer over Hue en de mogelijkheden voor slimme verlichting te vertellen. Je leest er alles over in ons blog op Smart Living Magazine.

Gebruikte materialen

  • Philips Hue GU10 starterpack
  • Philips Hue Lightstrip (2x)
  • Philips Hue extension (2x)
  • Philips 55POS9002/12 OLED

Be Smart, Be Ready!

Recap Rob’s Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.