logo-mini
Rob's Grote Tuinverbouwing S08E26 - Cover

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 26 Seizoen 2017/2018

Deel dit bericht

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 26 Seizoen 2017/2018

Deze week trekt het hele team naar Boxtel. Daar zijn we op bezoek bij Peter, hij is opgegeven door zijn vrouw Paula. Rob treft een tuin aan die wel wat liefde kan gebruiken en het bijzondere interieur vraagt om een make-over!

Team Rob's Grote Tuinverbouwing

Voor

Het interieur van Peter en Paula is een van de meest bijzondere die we gezien hebben in de afgelopen seizoenen. Een mengsel van (zeer) klassiek en modern, zware donkere meubels, kleedjes en tierelantijntjes. Niet helemaal de smaak van Paula, zij ziet graag meer moderne elementen in het interieur. Peter wil vooral een gezellig interieur, nou Suzanne, succes! Zo klassiek als het interieur is, zo modern is de apparatuur van Peter en Paula. Hue-lampen, ledstrips, HEOS-speakers en IP-camera’s rondom het huis. Ze zijn al best wel smart dus, maar het wifi-netwerk in huis laat te wensen over.

Het resultaat

Wat heeft Rudirick gedaan?

De eerste stap bij het oplossen van wifi-problemen is het in kaart brengen en het meten van het netwerk. Rudirick start met een visuele inspectie, oftewel hij bekijkt de verschillende componenten die samen het netwerk vormen. Hij ziet direct een van de oorzaken van het probleem: er hangt een powerline adapter met daarop een wifi access point, vlakbij de router. De router en het access point storen elkaar op deze manier en eigenlijk heeft het access point helemaal geen functie zo dicht bij de router. Die gaat Rudirick dus weghalen. Maar het is niet de enige oorzaak van de wifi problemen, het signaal is verder in het huis niet sterk genoeg. Er mag dus op een andere plek in huis wel een extra access point geplaatst worden.

FRITZ!Box 6890 met 4G

Omdat de basis goed moet zijn vervangt Rudirick de router door de nieuwste FRITZ!Box, de 6890. Deze router heeft een unieke functie, hij beschikt namelijk over 4G. Je kan er een simkaart in stoppen waardoor je altijd internet hebt, zelfs als de normale internetverbinding (via kabel, ADSL of glasvezel) uitvalt. Zeker als je beveiligingscamera’s hebt, zoals Peter en Paula kan dat erg handig zijn. Zo weet je zeker dat je altijd bij je camerabeelden kunt, tenzij de stroom uitvalt natuurlijk.

Rob's Grote Tuinverbouwing S08E26 - FRITZ!Box 6890

FRITZ!Powerline 1260E

Zoals gezegd haalt Rudirick de powerline-adapter en het access point bij de router weg. Hij vervangt deze door een FRITZ!Powerline 1260-set. Deze set bestaat uit een powerline-adapter zonder wifi, het basisstation zogezegd. Deze adapter plaatst hij bij de router in de buurt, omdat hij geen wifi heeft stoort hij het netwerk immers niet. Op de eerste verdieping plaatst Rudirick de andere powerline-adapter. Deze is voorzien van 5GHz wifi en zorgt ervoor dat Peter en Paula ook boven stabiel en lekker snel internet hebben.

Rob's Grote Tuinverbouwing S08E26 - FRITZ!Powerline 1260E

Gebruikte materialen

Be Smart, Be Ready!

Recap Rob’s Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.