logo-mini
Rob's Grote Tuinverbouwing S08E27 - Cover

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 27 Seizoen 2017/2018

Deel dit bericht

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 27 Seizoen 2017/2018

Deze week worden de handen uit de mouwen gestoken in Schoonhoven. We zijn te gast bij Joran en Mark, in hun nieuwbouwwoning. Je raad het al, de tuin is nog een dorre boel, of zoals Rob zegt: een kleverige kleibende! Maar wij zijn er niet voor de tuin, we gaan binnen aan de slag en daar ligt een mooie uitdaging.

Team Rob's Grote Tuinverbouwing

Voor

Joran en Mark wonen al in het huis en zijn al aan de slag gegaan met het interieur. Ze houden van een industriële uitstraling, ze hebben het qua kleuren dan ook vrij rustig gehouden. Suzanne heeft al een paar verbeterpunten gespot, de indeling qua meubels is niet optimaal. Ook kan het interieur wat pit gebruiken, het is aan de saaie kant. Ook kan het entertainment wel wat pit gebruiken. Mark en Joran hebben al een mooie grote Smart TV. Maar met alleen een mooi beeld komen films niet echt tot leven, om over muziek nog maar te zwijgen…

Het resultaat

Wat heeft Rudirick gedaan?

De indeling van de woonkamer gaat op de schop, het TV-meubel komt aan de andere kant te staan en de bank verhuist ook. In veel huizen levert dit grote problemen op met kabels. Gelukkig is er bij Mark en Joran rekening mee gehouden. Op de nieuwe plaats van de TV zitten de juiste aansluitingen. Nu is het alleen een kwestie van tillen en opnieuw aansluiten.

Nu alles op de nieuwe plek staat wordt het tijd wat te doen aan het geluid. Hoe platter de TV hoe platter het geluid, bij een film bestaat 50% van de beleving uit het geluid. Is het geluid niet orde dan komt de film eigenlijk niet tot zijn recht. En wat te denken van muziek luisteren via de TV, daar wordt toch niemand vrolijk van? Rudirick gaat het geluid naar een hoger plan tillen!

HEOS Bar & Sub

De eenvoudigste manier om het geluid van je TV te verbeteren is een soundbar te plaatsen. Dit is brede luidspreker die boven of onder je TV wordt geplaatst of opgehangen. Rudirick heeft de HEOS Bar meegenomen, de grootste soundbar van HEOS. De soundbar sluit hij met een HDMI-kabel aan op de TV, al het geluid van de TV wordt nu via de soundbar afgespeeld. Bovendien zitten er een aantal extra HDMI-aansluitingen op waardoor je bijvoorbeeld ook je decoder, chromecast of blu-ray-speler kan aansluiten.

Rob's Grote Tuinverbouwing S08E27 - HEOS Sub & Bar

Rudirick heeft ook de HEOS Sub meegenomen, dit is een subwoofer die zorgt voor de lage tonen. Je ziet en hoort niet alleen explosies, je voelt ze ook. Dit zorgt niet alleen voor goed geluid bij films, ook met muziek zorgt de subwoofer ervoor dat het geluid mooi vol klinkt zonder overdreven veel laag te produceren.

HEOS 1

Om het helemaal af te maken heeft Rudirick ook twee HEOS 1 speakers meegenomen. Deze luidsprekers kunnen draadloos gekoppeld worden aan de HEOS Bar. Ze vormen dan een onderdeel van het hele systeem en worden ingezet als surround luidsprekers. Zo komt niet al het geluid van voren maar heb je het geluid rondom je.

Rob's Grote Tuinverbouwing S08E27 - Bijzettafeltje

Gebruikte materialen

Be Smart, Be Ready!

Recap Rob’s Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.