logo-mini
Rob's Grote Tuinverbouwing S08E28-29 - Cover

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 28 & 29 Seizoen 2017/2018

Deel dit bericht

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 28 & 29 Seizoen 2017/2018

We zijn deze week weer voor een grote klus in het Noord-Hollandse Bakkum. Daar mogen we samen met het team van Rob’s Grote Tuinverbouwing Sven en Kelly verrassen met een make-over. Omdat het een grote klus is hebben we nu meer tijd.  Voorheen moesten we onze werkzaamheden in een dag afronden en konden we tijdens de opnames niet altijd even goed toelichten waarom we bepaalde keuzes maakten. Daar hebben we nu meer tijd voor!

Rob & Rudirick

Voor

Sven en Kelly zijn echt buitenmensen, zeer sportief, en hoe kan het ook anders zo dicht bij de zee, vaak op het strand te vinden. Ze wonen in een karakteristiek huis dat ze zelf 2,5 jaar geleden al flink hebben opgeknapt. Door de geboorte van hun dochter is de tuin erbij ingeschoten. Buitenleven in de tuin kan dus nog wel een stap beter. Dat is een klus(je) voor Ivo en Rob, wij gaan eerst maar eens binnen aan de slag.

Suzanne mag met het interieur aan de slag. Sven en Kelly houden van een industriële stijl met klassieke elementen, in lichte kleuren om het lekker ruimtelijk te houden. Maar die witte wanden zijn wat saai, daar mag iets meer kleur op en ze zijn niet tevreden met de gordijnen.

Rudirick heeft een rondje door het huis gemaakt en er valt hem direct iets op: Sven en Kelly zijn muziekliefhebbers. In elke kamer staat wel een speaker en in de woonkamer een heuse piano. Maar ze zijn geen gadgetliefhebbers dus daar moeten we rekening mee houden.

Het resultaat

Wat heeft Rudirick gedaan?

Zoals wel vaker start Rudirick met een wifi-scan, de basis moet immers op orde zijn. En gadgetliefhebber of niet, zonder wifi in huis kan niemand meer leven toch?

Uit de scan zijn wat problemen naar voren gekomen. Allereerst staat het modem van hun internetprovider in de hoek van de woning. Daardoor straalt een groot gedeelte van het signaal naar buiten. Hierdoor is de ontvangst in huis niet optimaal. Sowieso is het bereik op de tussenverdieping al niet in orde en op zolder is er bijna helemaal geen ontvangst. Verder zijn er nergens in huis wifi-punten aanwezig en hebben ze geen wifi in de tuin. Zonde natuurlijk, Ivo en Rob zijn immers een veranda aan het bouwen.

Wifi verbeteren

De eerste stap is het verbeteren van de wifi in huis. Rudirick heeft daarvoor de FRITZ!Box 6890 meegenomen, een 5Ghz Mesh Wifi router met 4G. Deze router wordt het hart van het systeem. Sven en Kelly hebben het geluk dat er in huis een aantal netwerkaansluitingen aanwezig zijn. Rudirick gebruikt de aansluiting op zolder om een access point aan te sluiten zodat de wifi op zolder perfect is. Voor de tuin kan hij helaas geen netwerkaansluiting gebruiken, er is er namelijk geen in de in buurt van de tuin. Daarvoor gebruikt hij een powerline adapter met wifi, de FRITZ!Powerline 1260.

Rob's Grote Tuinverbouwing S08E28-29 - FRITZ!Box 6890 LTE

Wifi in de kinderkamer

Tijdens de scan viel Rudirick’s oog op de baby-monitor in de kinderkamer. Die is ook met wifi verbonden. Hoewel de schadelijkheid van wifi niet is aangetoond zijn we altijd erg voorzichtig met wifi op plekken waar mensen lang stil zitten of liggen. Wat ons betreft is wifi in de slaapkamer een no-go. Rudirick plaatst daarom een powerline adapter zonder wifi in de baby-kamer en sluit daar de camera op aan. Uiteraard schakelt hij de wifi van de camera uit.

Mesh netwerk

Ondanks dat Rudirick verschillende FRITZ!-apparaten heeft ingezet ontstaat wel een groot dekkend wifi netwerk in huis. FRITZ! maakt daarvoor gebruik van de Mesh-techniek, die zorgt ervoor dat alle apparaten onderling met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor heb je een ononderbroken wifi netwerk in huis en in de tuin. Helemaal klaar voor de toekomst dus.

Muziek!

Nu het netwerk op orde is wordt het tijd om wat met muziek te gaan doen. Rudirick houdt het deze keer rustig omdat Sven en Kelly niet zoveel hebben met gadgets. Maar hij heeft wel iets leuks bedacht waardoor ze thuis, in de tuin en op het strand muziek kunnen luisteren als ze dat willen.

HEOS 3 Stereo

Voor de woonkamer heeft Rudirick van HEOS twee keer de HEOS 3 luidspreker meegenomen. Een relatief compact model maar wel de juiste grootte voor de woonkamer van Sven en Kelly. Vaak worden de speakers in een kast geplaatst of op een meubel, maar dat is hier niet mogelijk. Ze zouden eventueel op de piano kunnen staan maar dat oogt niet zo fraai. Montage aan de wand kan ook maar dan hangen ze daar permanent. Rudirick heeft daarom twee stands meegenomen van SoundXtra, speciaal voor de HEOS-speakers. Hier kunnen ze stevig op staan en de stroomkabel kan netjes in de stand weggewerkt worden. Bovendien staan de speakers dan ook op de juiste hoogte.

Rob's Grote Tuinverbouwing S08E28-29 - HEOS 3 stereo

Het mooie van de combinatie van twee dezelfde speakers is dat je ze kan koppelen zodat je een stereopaar krijgt. Hierdoor heb je een echte stereo installatie en klinkt de muziek een heel stuk beter dan uit een enkele speaker. Maar, om het nog iets beter te laten klinken heeft Rudirick ook de HEOS Sub meegenomen. Deze subwoofer zorgt voor de lage tonen, daar klinkt het nog mooier.

HEOS 1 met accu

Muziek in de nieuwe veranda is eigenlijk wel een must, toch? Rudirick heeft daarom de HEOS 1 meegenomen met accu pack. Hierdoor is de speaker echt helemaal draadloos. Ze spelen ongeveer 6 uur op een acculading dus je kan er lekker lang van genieten. Om het af te maken heeft Rudirick ook voor de HEOS 1 twee stands van SoundXtra meegenomen. Dan kunnen Sven en Kelly ze makkelijk in de tuin of onder de veranda plaatsen. Meenemen naar het strand is een fluitje van een cent, je maakt ze zo los van de stand en neemt ze mee. Dan werken ze niet op wifi maar op bluetooth zodat je met je telefoon of tablet muziek via de speakers af kunt spelen.

Be Smart, Be Ready!

Recap Rob’s Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.