logo-mini

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 30 Seizoen 2017/2018

Deel dit bericht

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 30 Seizoen 2017/2018

We zijn deze week weer voor een grote klus in het Noord-Hollandse Bakkum. Daar mogen we samen met het team van Rob’s Grote Tuinverbouwing Sven en Kelly verrassen met een make-over. Omdat het een grote klus is hebben we nu meer tijd.  Voorheen moesten we onze werkzaamheden in een dag afronden en konden we tijdens de opnames niet altijd even goed toelichten waarom we bepaalde keuzes maakten. Daar hebben we nu meer tijd voor!

Rob's Team 2017-2018

Scandinavische stijl

Suzanne heeft voor het interieur meubels in Scandinavische stijl besteld. Kenmerkend voor deze stijl is het gebruik van hout, veel hout. Maar ook zachte natuurlijke en pastelkleuren. De Scandinavische stijl is ook minimalistisch zonder al te veel opsmuk. Daar mag Rudirick iets bij gaan bedenken dat goed in het interieur past.

Wat heeft Rudirick gedaan?

Veel van de smart producten die wij gebruiken worden niet in het zicht geplaatst. Daar heeft Rudirick dus weinig omkijken naar. Maar de producten die in het zicht staan zijn, hoewel mooi vormgegeven, veelal niet in Scandinavische stijl ontworpen. Maar, smart apparaten in Scandinavische stijl zijn er wel!

Opvallend is vooral dat veel  bekende merken uit Denemarken komen of in Denemarken ontworpen worden. Denk aan Bang & Olufsen, maar ook heel veel beroemde luidsprekers komen uit Denemarken zoals Dynaudio, Dali en Vifa. Daar moeten we natuurlijk iets mee gaan doen. Maar Rudirick begint met de TV.

Vogel’s OP1 TV-standaard

Een wens van Liana was de TV een mooie plek in de woonkamer te geven. Normaal gesproken zou je zeggen, kies een mooie beugel en hang ‘m aan de muur. Maar, dacht Rudirick, als we dan toch met de Scandinavische stijl gaan werken dan weet ik wel een hele mooie oplossing. Vogel’s heeft namelijk een houten TV-standaard uitgebracht, de OP1 (uitgevoerd in licht eiken). Deze is ontworpen in Denemarken (waar anders?) en ziet er fantastisch uit in een Scandinavisch interieur.

Rudirick heeft er nog wel wat werk aan gehad om alle apparaten uit het zicht weg te werken. Gelukkig heeft Vogel’s accessoires beschikbaar, leren banden waarin apparaten als decoder en spelcomputers kan ophangen achter de TV. Van voren zie je er zo niks van. De kabels van de TV kan je daarnaast in de voet wegwerken zodat het geheel strak & minimalistisch blijft.

Vifa speakers

Vifa is een Deense fabrikant van luidsprekers. Ze bestaan al sinds 1933 en zijn wereldberoemd geworden als leverancier van speakeronderdelen voor verschillende bekende fabrikanten. Maar, ze brengen nu ook zelf draagbare luidsprekers op de markt. En niet zomaar speakers, ze hebben ze geheel in Scandinavische stijl ontworpen. Met leren elementen en ze maken gebruik van de stoffen van Kvadrat. Deze Deense fabrikant is eveneens wereldberoemd, om hun stoffen. Deze stoffen worden door heel veel merken gebruikt. Loop een gemiddelde interieurwinkel binnen en de kans dat je stoffen van Kvadrat vind is 100%.

Zeg nu zelf, ze zien er toch fantastisch uit? En het geluid mag er ook zijn! Je stuurt zie via bluetooth aan of met een kabeltje in je telefoon of tablet.

Wifi-upgrade

De tuin van Liana is nogal diep. Rudirick had al snel door dat er geen wifi-signaal achter in de tuin was, op zolder hetzelfde verhaal. Dat kan natuurlijk niet! Rudirick heeft daarom ook deze week weer een mooie wifi-setup gebouwd met de producten van FRITZ!. Als basis de FRITZ!Box 6890 router en verspreid door het huis heeft hij een aantal powerline adapters gebruikt. Het wifi-netwerk is nu overal in huis in orde én in de tuin uiteraard.

Be Smart, Be Ready!

Recap Rob’s Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.