logo-mini
HiSense ULED H50N6800

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 35 & 36 Seizoen 2017/2018

Deel dit bericht

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 35 & 36 Seizoen 2017/2018

Het team van Rob’s Grote Tuinverbouwing is op bezoek bij Theo & Jennifer in Harderwijk. Zij wonen in een mooie oude boerderij met een tuin die wel wat aandacht kan gebruiken. Ook binnen is er genoeg te doen, aan de slag dus!

Team Rob's Grote Tuinverbouwing

Voor

Het interieur van Theo en Jennifer is heel persoonlijk, elk meubelstuk heeft zijn eigen verhaal. Aan Rudirick dus de uitdrukkelijke opdracht om daar niks aan te veranderen. In de woonkamer is de openhaard het middelpunt en dat moet zo blijven, TV-kijken doen ze in een aparte kamer. Maar al bij de aankomst bij het huis liep Rudirick tegen een probleem aan, ze hebben geen deurbel! Laten we dat eerst maar eens gaan verhelpen en dan kan Rudirick bekijken wat hij binnenshuis nog kan beteken voor Theo en Jennifer.

Het resultaat

Wat heeft Rudirick gedaan?

Rudirick heeft voor het huis van Theo en Jennifer een aantal mooie ideeën. Allereerst natuurlijk een deurbel! Maar hij heeft ook gehoord dat Theo graag sport kijkt en met Max Verstappen in de Formule 1, Tom Dumoulin in de Giro en natuurlijk het WK in Rusland is er genoeg  sport te kijken de komende maanden. Hun TV ziet er nog goed uit maar is al verouderd, daar gaat Rudirick dan ook wat aan veranderen.

Ring Video Doorbell 2

Als Rudirick dan toch aan de slag gaat met een deurbel dan is het natuurlijk wel zo leuk om er gelijk een slimme deurbel van te maken. Eentje met een camera aan boord zodat je kan zien wie er aanbelt. Maar, er is geen stroom op de plek waar de deurbel moet komen, zelfs geen oude aansluiting van een deurbel. Hij heeft daarom de Ring Video Doorbell 2 meegenomen. Deze slimme deurbel werkt op een makkelijk te vervangen accu en maakt verbinding via Wifi. Het is alleen een kwestie van de app installeren en de deurbel op de juiste plek op de muur schroeven en om ‘m aan de praat te krijgen.

Alleen, het wifi bereik is onvoldoende. Op de plek waar de deurbel moet komen te hangen is bijna geen signaal. Met dat bijltje heeft Rudirick vaker gehakt. Met een setje FRITZ! powerline-adapters met Wifi is dat probleem zo opgelost. Bijkomend voordeel is dat ook in de tuin de wifi nu goed is! Zo kunnen Theo en Jennifer overal in huis internetten.

Met een normale (ouderwetse) deurbel hoor je de bel in huis overgaan. Maar met een slimme deurbel krijg je normaal gesproken alleen een melding op je telefoon als er aangebeld wordt. Rudirick heeft daarom een Ring Chime meegenomen, een draadloze bel. Die steekt hij in de hal in het stopcontact zodat als er aangebeld wordt dat ik in huis te horen is, zelfs als Theo of Jennifer de telefoon niet bij de hand hebben.

Ring Spotlight Cam Battery

Het huis staat een beetje afgelegen, er mag dus wel iets gedaan worden aan beveiliging rondom het huis. Rudirick heeft daarom nog een extraatje meegenomen in de vorm van de Ring Spotlight Cam Battery. Dit is een combinatie van een beveiligingscamera, bewegingsmelder en een sterke lamp. Hij werkt op wifi en een accu, net als de deurbel. Hij kan dus makkelijk op elke gewenste plek gemonteerd worden. Zodra de spotlight cam beweging detecteert krijg je daarvan een melding in de Ring-app en gaat het licht aan (als het donker is). Handig én veilig.

Hisense ULED TV

Om het helemaal af te maken vervangt Rudirick de oude TV in de televisiekamer door een hypermoderne 4K UItra HD ULED TV van Hisense. Zo kan Theo maximaal genieten van de sportzomer. De TV zelf is ook meer dan geschikt om sport op te kijken, er zitten allerhande technologien in om de TV beelden zo scherp, kleurrijk en vloeiend mogelijk weer te geven. Geen schokkerige beelden meer, of een vierkante voetbal.

Natuurlijk is het ook een Smart TV met alle functies die je daarvan mag verwachten: YouTube, Netflix en uitzending gemist zitten er standaard op. Dus mocht Theo een wedstrijd missen kan ie ‘m later eenvoudig terugkijken. Of als ze samen met de kinderen een film willen kijken kan dat natuurlijk ook op een lekker groot scherm.

Gebruikte materialen

Be Smart, Be Ready!

Recap Rob’s Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.