logo-mini

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 37 & 38 Seizoen 2017/2018

Deel dit bericht

Rob’s Grote Tuinverbouwing Afl. 37 & 38 Seizoen 2017/2018

Deze klus is bijna een thuiswedstrijd voor het team. We zijn in Naarden, op bezoek bij Rene en Joelle. Zij wonen samen met hun zoontje Mick een jaar of vier in dit huis. Door de geboorte van hun zoontje is de tuin op zijn zachtst gezegd wat verwaarloosd. Bovendien hebben ze onlangs wat extra grond gekocht waardoor de tuin een stuk groter wordt. Daar mogen Rob & Ivo zich over gaan buigen. Aan Rudirick de taak om samen met Suzanne het al redelijk slim ingericht interieur een upgrade te geven.

Team Rob's Grote Tuinverbouwing

Voor

Rene en Joelle hebben dan misschien nog niks aan de tuin gedaan, ze hebben in ieder geval al wel de woonkamer af. Maar Suzanne en Rudirck zien toch nog wat verbeterpunten. Meest opvallende is de box van Mick, die staat voor de openhaard en bijna midden in de kamer. Ze hebben al een mooie TV en een multiroom systeem in surround opstelling maar de TV staat op het meubel, dat kan mooier!

Het resultaat

Wat heeft Rudirick gedaan?

Tja, een super Smart TV en mooi multiroom systeem hebben Rene en Joelle al, maar de wifi is weer eens niet toereikend. Voordat Rudirick uberhaupt maar aan de slag kan met mooie slimme oplossingen moet ie eerst de wifi in orde maken. Als de basis goed is kan Rudirick pas met de rest verder. Hij heeft een paar leuke én nuttige slimme apparaten meegenomen die een goed netwerk nodig hebben.

Ring Pro

Die ouderwetse deurbel kan niet natuurlijk niet blijven zitten. Sowieso is de bel straks achterin de grote nieuwe tuin niet te horen dus daar moet iets voor verzonnen worden. De deurpost is nogal smal dus daar past niet zomaar elke slimme deurbel op. Rudirick heeft daarom de Ring Pro meegenomen. Dit is een heel smal model, dat daardoor met gemak op de deurpost geplaatst kan worden. Rudirick sluit de Ring pro aan op de bestaande draden, daarvoor hoeft hij geen nieuwe kabels aan te leggen. De Ring Pro maakt verbinding via wifi en maakt ook draadloos verbinding met de Ring Chime die het geluid van de deurbel binnenshuis laat horen.

Ring Spotlight Cam Battery

Ivo bouwt voor Rene’s motor een berging, zodat ie goed opgeborgen kan worden én uit het zicht staat. Dat oogt niet alleen beter, het is ook veiliger. Maar ja, als er niemand thuis is kan je de berging ook niet in de gaten houden. Daar heeft Rudirick uiteraard een oplossing voor, de Ring Spotlight Cam Battery. Een volledig draadloze beveiligingscamera met verlichting en een bewegingssensor. Wordt er beweging gedetecteerd dan krijgen Rene en Joelle daar direct een melding van op hun telefoon. En als het donker is gaat daarnaast ook de lamp aan, dappere dief die dan nog wat probeert!

FRITZ! Wifi

Dan het onvermijdelijke: het verbeteren van de wifi in huis. Rudirick heeft daarvoor de FRITZ!Box 7590 meegenomen, een 5Ghz Mesh Wifi router. Een hypermoderne router die al die slimme oplossingen in huis van wifi kan voorzien. Om het wifi-netwerk verder uit te breiden heeft Rudirick een paar powerline adapters met wifi meegenomen. Deze adapter breidt het netwerk in huis uit via het stopcontact. Het mooie is dat FRITZ! sinds kort mesh ondersteund. Met de mesh-techniek is het mogelijk om een groot wifi-netwerk te creëren door alle FRITZ! producten onderling te laten samenwerken. Zo hebben  Rene en Joelle in huis en in de tuin een snel en stabiel draadloos netwerk.

Humax TV+

Op eerste verdieping hebben Rene en Joelle nog oude LCD TV staan. Op zich een prima TV voor de slaapkamer maar hij heeft 0 smart functies. Nog even aflevering van hun favoriete serie kijken op Netflix is er dus niet bij.. Rudirick heeft daarom de Humax TV+ meegenomen, die maakt van elke TV een smart TV. En nu de wifi op eerste verdieping ook gewoon goed is kan ie zelfs zonder netwerkkabel aangesloten worden.

Be Smart, Be Ready!

Recap Rob’s Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.