logo-mini

De Grote Tuinverbouwing Afl. 12 Seizoen 2018/2019

Deel dit bericht

De Grote Tuinverbouwing Afl. 12 Seizoen 2018/2019

Wie Robs Grote Tuinverbouwing iedere week volgt, heeft gemerkt dat naast Rob Verlinde zelf, wij ook minder vaak in de aflevering te zien zijn. Wij zijn erg druk met de ontwikkelingen van ElectroStyling. En dit is goed nieuws!  Toch kunnen wij het niet laten, om alsnog mensen gelukkig te maken met slimme oplossingen.

Dit keer in het nieuwe format: De Grote Tuinverbouwing. Onder leiding van Ivo Putman en Suzanne van der Hoeven. Wij kregen een case voorgelegd waarbij ook ons hart brak… Op de website van SBS6 kan je het hele verhaal lezen en de aflevering terug kijken. Maar in het kort komt het op neer dat Petra de vrouw van Peter kort voor de opnames is komen te overlijden. Voor ons de uitdaging om Peter en zijn 2 kinderen eens goed in het Smart zonnetje te zetten. En dat is ons ook gelukt!

Voor

Voor de verandering gaat Ivo aan de slag met de voortuin in plaats van de achtertuin. Voor het interieur heeft Suzanne plannen gemaakt voor het nieuwe begin van Peter en zijn kinderen. Maar met liefdevolle herinneringen aan Petra! Rudirick heeft vernomen dat het gezin erg van films houdt en graag sport kijkt. Daarom gaat hij dit keer aan de slag met het entertainment systeem. Beeld en geluid als of je in de bioscoop zit. En via een gemotoriseerde beugel met een app zorgt hij er ook voor dat de TV automatisch naar de eettafel kan draaien. Hoe smart is dat!

Het resultaat

Wat heeft Rudirick gedaan?

Om films en sport thuis te kunnen beleven heb je twee componenten nodig: beeld én geluid.  Als je dan toch iemand blij kan maken, waarom dan niet een TV die twee keer zo groot is en vier keer scherper dan hun huidige televisie? Maar met beeld alleen zit je nog niet midden in de film of het stadion natuurllijk. Daarom installeert Rudirick ook een volledig 5.1 home cinema systeem. Om Suzanne ook blij te kunnen maken is dit systeem draadloos, dus Rudirick hoeft (bijna) geen kabels te gebruiken. Rudirick zou geen ElectroStylist zijn als hij er niet voor zou zorgen dat de TV en het home cinema systeem mooi in het interieur past. Daarom heeft hij stands meegenomen voor de surround speakers en een beugel met een speciale houder voor de soundbar. De soundbar draait dus automatisch mee met de TV, zodat het geluid altijd uit goed klinkt.

Hisense ULED TV

Als je sport en films kijkt dan wil je dit in het hoogste kwaliteit kunnen zien. Dat betekent tegenwoordig minimaal in 4k. Maar een scherp beeld betekent nog niet dat de kleuren levendig en de beelden haarscherp zijn. De Hisense U7-serie kan dit dus wel. Met het lokaal dimmen van led verlichting in het scherm krijg je een betere zwartwaarde waardoor de kleuren nog beter over komen. En via de HDR technologie worden de kleuren ook nog eens zeer dynamisch gepresenteerd. Dankzij de ultra smooth motion zorgt de beeldverwerking in de TV dat snelle bewegende beelden haarscherp op het scherm komen. Ideaal voor het kijken van sport wedstrijden en gamen.

HEOS by Denon 5.1 draadloze Home Cinema 

Films, sport en games komen pas tot leven als je het gevoel hebt dat je er midden in zit. Maar om overal speakers te plaatsen en kabels te trekken is niet voor iedereen een optie. Veel mensen willen goed geluid, zonder dat je de speakers en kabels ziet. Daarom heeft Rudirick gekozen voor een Soundbar systeem van HEOS. Maar om het geluid rondom je te horen heb je surround speakers nodig. Hiervoor heeft de HEOS 1 speakers meegnomen. Deze werken volledig draadloos met de soundbar van HEOS. Zo zit je dus midden in het geluid en vliegt alles spreekwoordelijk de kamer door. Maar bijvoorbeeld explosies wil je ook kunnen voelen. Daarom maakt Rudirick het systeem compleet met een actieve subwoofer. Wapperende broekspijpen gegarandeerd, wel even op de buren letten graag. Als dat geen genieten wordt voor Peter en de kids, dan weten wij het ook niet meer!

Vogel’s Motion mount en speaker stands

Naast de beleving moet alles natuurlijk ook mooi staan, op de ideale positie. Alleen dan kan je optimaal genieten van je entertainment systeem. Voor de achter speakers heeft Rudirick de speciaal voor Heos ontworpen speaker standaards van Vogel’s meegenomen. Hiermee hoef je de speakers niet in de muur te boren voor een ideale luisterervaring. Met deze statieven staan de speakers op de optimale hoogte. Daarnaast kan je speakers eenvoudig verplaatsen. Wel zo handig  tijdens bijvoorbeeld het schoonmaken. Maar uiteindelijk is de TV met de soundbar het pronkstuk van dit entertainment systeem. Door de TV op te hangen krijg je meer ruimte, wat het ontwerp van Suzanne ten goede komt.

Dankzij een speciale beugel voor de HEOS Bar hangt de soundbar strak onder de TV. Hierdoor draait de soundbar mee met de TV, het geluid komt zo altijd uit de TV. Maar zoals we dat kunnen verwachten van Rudirick is iets pas af als het ook nog Smart is. In de TV beugel zit een motor ingebouwd waardoor de beugel automatisch kan draaien. Met de app op je telefoon kan je de TV en soundbar eenvoudig laten bewegen, waardoor je zelfs aan de eettafel met een druk op de knop het volledige systeem kan laten draaien. Smart toch?

Be Smart, Be Ready!

Recap De Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.