logo-mini

De Grote Tuinverbouwing Afl. 16 Seizoen 2018/2019

Deel dit bericht

De Grote Tuinverbouwing Afl. 16 Seizoen 2018/2019

Een woonkamer zonder TV, kan toch niet? Al hoewel we af en toe wel een klant hebben die uitdrukkelijk geen TV in de woonkamer wilt hebben. Vaak gaat dit wel gepaard met een tv-hoek elders in de woning, zolang de TV maar geen prominente plek heeft in de woonkamer.

En soms maken we mee dat de klant juist heel erg graag TV kijkt, maar dat de indeling van de woonkamer niet geschikt is om een juiste plek te vinden voor de TV. En precies dit is het probleem van deze week! Betty houdt juist van films kijken, maar heeft geen Smart TV en is dus gebonden aan de traditionele zenders. Daarnaast zit Suzanne met de uitdaging dat er geen goede plek is voor de TV, maar daar heeft onze Rudirick een slimme oplossing voor bedacht!

Voor

Deze week strijken wij met het team van De Grote Tuinverbouwing in Oosterzee. Een gezellige dorpje van nog geen 1000 inwoners in Friesland. Hier heeft Betty samen met haar vriendin een mooi afgelegen vrijstaande woning.  De indeling van de kamer maakt het bijna onmogelijk om een goede positie voor de televisie te vinden. Eentje die recht voor de bank staat en het liefst geen afbreuk doet aan het interieur.

Het resultaat

Wat heeft Rudirick gedaan?

Betty heeft ons verteld dat ze graag films kijkt. Nu kunnen we haar bestaande TV eenvoudig upgraden middels een Google Chomecast of een AppleTV waardoor ze wel via Netflix series of films kan kijken, maar dan beleefd ze deze alsnog vanaf een verouderde TV. Daarom plaatst Rudirick de nieuwste Hisense Uled TV, en kan Betty genieten van haar films op deze smart tv.

Samen met Suzanne heeft Rudirick een geschikte positie gevonden voor de tv. Zo is deze niet prominent aanwezig in het interieur van de woonkamer. Dit geeft de woonkamer een rustiger geheel. Middels een tweearmige draaibare TV beugel van Vogels kan Rudirick ervoor zorgen dat de TV vanuit de gekozen hoek tot 180c de woonkamer in gedraaid kan worden.

Maar omdat Betty en haar vriendin er afgelegen wonen plaatst Rudirick ook een  een Somfy Protect Alarm systeem, zodat Betty ook met een veilig gevoel van huis kan!

Hisense U7 Uled TV

Films wil je niet bekijken, maar juist beleven! Als je een TV koopt, wil je er zeker zijn dat je de komende jaren vooruit kan! De hoogste standaard is op dit moment is 4K. Het aantal pixels van een 4K tv is vierkeer zo veel als een FullHD toestel. Dit aantal pixels is lang niet altijd nodig en zeker niet bij traditioneel TV kijken. Maar er komen steeds meer sportevenementen en films op Netflix die deze resolutie kunnen geven. Dat is zeker een reden om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe tv.

De Hisense U7 Uled TV is veel meer dan een traditionele 4K TV. Allereerst is dit het top model uit de range van Hisense . De U staat voor 4 dingen:

  • Ultra HD: Dit is dus de officiële benaming van 4keer meer pixels dan bij Full HD.
  • Ultra Contrast: De kleuren op het scherm worden afgestemd voor de beste kijk ervaring
  • Ultra Motion: Dit zorgt ervoor dat snelle bewegende beelden altijd haarscherp blijven
  • Ultra Dun: Het ontwerp van de TV zorgt ervoor dat het scherm slechts een paar millimeter dun is en nagenoeg geen rand heeft om het scherm.

Vogels Thin muurbeugel 

Goed de TV is bekend, de positie staat ook vast en de indeling t.o.v. de bank is een uitdaging! Rudirick is opzoek gegaan naar een beugel dat allereerst de volledige draai kan maken, maar die ook nog sterk genoeg is om een 55inch, oftewel een 138cm grote tv te dragen! Als je kwaliteit zoekt dan komen wij eigenlijk altijd meteen uit bij Vogels. De beugels van vogels zijn niet alleen heel solide, zijn in veelal ook draaibaar, maar ze zien er ook nog eens mooi uit. En zeker de Thin line van Vogels.

Omdat we een hele grote draai moeten maken, met een grote TV, heeft Rudirick gekozen voor het L-formaat van de Thin line. Hiermee kunnen we volledig de hoek omdraaien richting de bank. En als je klaar bent met TV kijken kan je hem helemaal terugdraaien naar de wand, zodat je de tv zo min mogelijk “aanwezig” is.

Somfy Protect

Ook aan de veiligheid is door Rudirick nagedacht, de woning van Betty en haar vriendin ligt afgelegen en daarom installeert Rudirick het Somfy protect systeem. Dit Smart Alarmsysteem is letterlijk plug and play. In 10min heb je het systeem volledig up and running. Wat maakt dit systeem dan speciaal?

IntelliTAG

Allereerst de IntelliTAG sensoren. Rudirick heeft deze op alle deuren en ramen geplakt. Deze IntelliTAG sensoren zijn anders dan de traditionele deursensoren. Normaal werken deze op basis van magneet contacten, maar de IntelliTAG sensor werkt op bewegingsgevoeligheid. Dit betekend dat als er getracht wordt in te breken, de IntelliTag sensor dit herkent als een afwijkende beweging en daardoor een alarmmelding geeft. Een bijkomend voordeel is dat deze sensoren niet uit twee delen bestaat en dus echt op alle ramen en deuren eenvoudig te plaatsen zijn.

Smart bewegingsdetector

Wat deze sensor uniek maakt ten opzichte van traditionele bewegingssensoren is dat hij ook op temperatuur kan (in)schakelen. Hierdoor kan de sensor het verschil herkennen tussen mens & dier (tot 25kg). De perfecte toepassing voor als je huisdieren hebt. De meeste  alarmsystemen geven ook een melding op huisdieren die in de ruimte aanwezig zijn, maar dit Somfy Protect maakt daar juiste het onderscheid in ten opzichte van andere alarmsystemen.

Privacy camera

Als laatste installeert Rudirick ook nog een camera met een privacy modus. Normaal staat een camera altijd aan, ook als je thuis bent, maar de Somfy schakelt uit zodra jij of je huisgenoten thuiskomen en het alarm via de app of afstandsbediening uitschakelt. Naast het feit dat je altijd de inbreker op beeld hebt, kan Betty de camera ook gebruiken om haar hond in de gaten te houden als ze niet thuis is. Dat is wel erg smart!

Be Smart Be Ready

Recap De Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.