logo-mini
Heos AVR-X2500H

De Grote Tuinverbouwing Afl. 14 Seizoen 2018/2019

Deel dit bericht

De Grote Tuinverbouwing Afl. 14 Seizoen 2018/2019

Dat slimme speakers hot zijn, dat mag duidelijk zijn. Maar deze speakers zijn lang niet altijd de beste vervanger voor je huidige geluidsinstallatie. Wij hebben genoeg verhalen van klanten gehoord die dachten dat alleen een soundbar een prima vervanger is voor je home cinema systeem… Nou NEE.

Sony platenspeler

Precies dit is wat waar wij het deze week over gaan hebben, Thorsten is een echte muziek liefhebber. Dat is ook te merken aan de collectie platen die hij heeft en afspeelt op zijn nostalgische platenspeler. In eerste instantie zou je denken dat kan smarter, maar sommige dingen moet gewoon blijven zoals ze zijn. Niet waar? Daarom gaan we ervoor zorgen dat hij zijn platen in iedere ruimte van zijn huis kan beluisteren. De hoogste tijd om alles Smart Ready te maken…

Onkyo versterker

Voor

Goed, de platenspeler is de basis van alles. Mooie uitgangspositie voor Suzanne en Rudirick om hier iets moois van te maken. Suzanne ontwerpt een multimedia platenkast. Oftewel een kast waar alles inpast en uitschuift. Rudirick zorgt ervoor dat hij zijn platen eenvoudig door het hele huis kan streamen.

De tv staat wellicht wat te hoog maar dat was ook hun wens. Wat ook hun wens, of beter gezegd hun eis, was: dat we niet mochten boren in de muur. Wat wel jammer is omdat je voor het beste geluid de speakers nou eenmaal op oorhoogte moet plaatsen. Maar ook daar heeft Rudirick een oplossing voor meegenomen.

Het resultaat

Wat heeft Rudirick gedaan?

Dat Thorsten een muziek- en filmliefhebber is komt goed naar voren in zijn huidige installatie. Bestaande uit een Onkyo Home cinema versterker met Kef speakers. Mocht het je niets zeggen, neem dan van ons aan dat je zult genieten als je hier een film op beleefd. Zoals eerder vermeld is het niet slim om deze systemen te vervangen voor een soundbar.

Nu kan Rudirick twee dingen doen om ervoor te zorgen dat de platen door het hele huis gestreamd kan worden, zonder dat het afbreuk doet aan de bestaande installatie. Hij kan kiezen om een extra media speler toe te voegen aan de bestaande installatie, of hij kan de versterker omwisselen voor een veel slimmere. En dat laatste is dan ook wat hij gaat doen.

Zodra de nieuwe slimme versterker is geïnstalleerd en afgesteld, is het tijd om de speakers in de andere kamers aan te sluiten op het systeem. Om precies te zijn neem Rudirick drie speakers in verschillende formaten mee. Om dat we niet mogen boren, heeft Rudirick statieven meegenomen die ervoor zorgen dat die speakers wel op de juiste hoogte staan.

Denon Heos Home Cinema versterker

De huidige Onkyo versterker is een prima ding, dus als wij dit gaan veranderen moeten we op zijn minst net zo goed, al dan niet beter. Of Smarter. In de basis zijn de twee versterkers hetzelfde, uiteraard beschikt de Denon over nieuwe versies van chips, codecs en aansluitingen, maar ook heeft hij SpotifyConnect en Tidal on board. Maar wat voor Rudirick het belangrijkste was is dat deze versterker beschikt over de Heos technology. Dit betekend dat je nu ook een volwaardige thuis bioscoop versterker kan samenvoegen met de losse HEOS speakers. Zo haal je het beste uit je woonkamer en het Smartste uit alle andere kamers.

HEOS draadloze speakers 

Nu de woonkamer Smart is, wordt het tijd om alle andere kamers smart te maken. Dit doet Rudirick met losse slimme speakers. Deze speakers communiceren met de Denon versterker in de woonkamer. Hierdoor kunnen we de aangesloten apparaten zoals de platenspeler eenvoudig in iedere kamer van het huis beluisteren. Maar als je een feestje hebt kan je ook alle speakers met samenvoegen zodat je in een handomdraai alle speakers het zelfde laten klinken

Heos 1: Deze compacte slimme speaker is spatwaterdicht en dus ideal voor in de badkamer of in de tuin. Dankzij de los verkrijgbare accupack kunnen ze overal in de tuin muziek luisteren zonder dat er een stopcontact nodig is

Heos 3: Biedt meer kracht in het geluid en is ideaal als vaste speaker in een kamer. Daarom hebben we deze in werkkamer geplaatst. Zo kan Thorsten ook hier genieten van zijn vinyl.

Heos 5: Deze speaker is bedoeld voor een grotere kamer. Daarom heeft Rudirick deze in de master bedroom geplaatst. Ook kan je de speaker gebruiken als wekker.

HEOS 1

Heos 1 incl Vogels Sound5300

HEOS 3

Heos 3 incl Vogels Sound5300

HEOS 5

Heos 5 incl Vogels Sound3305

Heos speaker stands by Vogel’s

Om geluid op zijn best te beleven moet het naast goede speakers ook goed gepositioneerd worden. Vaak worden speaker op de boekenkast plank geplaats. Veel al is dit hoog. Dit betekend dat het geluid over je heen gaat. En dat is zonde… Ook hier heeft Rudirick over nagedacht. Hij heeft special voor de Heos speakers ontworden statieven meegenomen van Vogels. Zo is het geluid altijd op de juiste hoogte, kan je hem eenvoudig op de beste plaats neerzetten en til je hem ook eenvoudig op om even met de stofzuiger er onder door te gaan.

Naast de beleving moet alles natuurlijk ook mooi staan, op de ideale positie. Alleen dan kan je optimaal genieten van je entertainment systeem. Voor de achter speakers heeft Rudirick de speciaal voor Heos ontworpen speaker standaards van Vogel’s meegenomen. Hiermee hoef je de speakers niet in de muur te boren voor een ideale luisterervaring.

Sound 5300: Dit statief is in zwart en wit verkrijgbaar afhankelijk van je voorkeur. In de doos zitten speciale bevestigingsplaten voor de HEOS1 & 3

Sound3305: Dit statief is geschikt voor de Heos 5 en 7. Middels een speciale riem blijven  beide speakers perfect op hun plek  zitten.

Be Smart Be Ready

Recap De Grote Tuinverbouwing


Comments are closed.