logo-mini

Smart City

Deel dit bericht

In onze blogs schrijven wij vaak over de Smart Home en gadgets die je huis een stukje slimmer maken en het dagelijks leven vergemakkelijken. Maar wat veel mensen niet weten, is dat tegenwoordig hele steden slim worden gemaakt. Het concept ‘Smart City’ werd in diverse landen al een tijdje terug toegepast, zoals in London. Hier werden in 2012 duizenden Smart Lantaarnpalen geplaatst die zich laten bedienen door een iPad. Het doel van Smart Lighting, voor huizen én steden, is natuurlijk de energiekosten op lange termijn te laten dalen.

Verbinding

Verbonden huizen, wijken en steden kunnen een oplossing bieden voor de toenemende verstedelijking. Want deze brengt problemen met zich mee op het gebied van veiligheid, vervuiling en mobiliteit. Het concept ‘Smart City’ zorgt voor mogelijkheden om deze problemen op te lossen door steden slimmer te laten worden. Smart City-devices kunnen bijvoorbeeld de verlichting op afstand bedienen, de verkeersstromen in kaart brengen en optimaliseren, het parkeerbeheer efficiënter laten verlopen en de omgeving monitoren door middel van sensoren. Steden én bedrijven kunnen zo de stadsinfrastructuur slimmer maken.

Onder Smart City-toepassingen vallen o.a. slimme lantaarnpalen en parkeermeters. Maar ook slimme prullenbakken verschijnen steeds meer in het straatbeeld. Hiervan worden er mondiaal, tot 2021, 155.000 smart gemaakt. Ook wordt er in 2021 verwacht dat er 78 miljoen stuks slimme straatverlichting zijn. Deze ontwikkelingen juichen wij natuurlijk toe. We zien dat steeds meer mensen zich bewust worden van de voordelen van Smart; of dit nou kleinschalig of grootschalig wordt aangepakt. De hoeveelheid kansen die door Smart ontstaan zijn enorm. Smart is happening, so Be Smart, Be Ready!

.


Comments are closed.