logo-mini
Smart Home verkocht

Smart Home: laat je woningwaarde stijgen!

Deel dit bericht

Trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk publiceerde onlangs een artikel over technologische trends die een revolutie veroorzaken in de makelaardij. Eén van deze trends is smart. Want van Hooijdonk stelt dat woningen met slimme technologie makkelijker worden verkocht.

Sneller verkopen

In de toekomst draait het tijdens bezichtigingen steeds vaker om wat een woning ‘kan’ en als het wat kan, verkoopt een huis zichzelf bijna. Stel dat je twee huizen bezoekt: een ‘gewoon’ huis waar je alles op een standaard manier moet beiden en een slim huis waar je alles (verlichting, bewakingssysteem, temperatuur enz.) via één apparaat kunt bedienen. Waar gaat jouw voorkeur dan naar uit? Onderzoek heeft al aangetoond dat huizen met slimme technologie sneller verkopen. En het leuke is dat smart systemen niet alleen zijn weggelegd voor dure en luxe woningen. Ook een rijtjeshuis kan omgetoverd worden tot een smart home en dit gebeurt steeds meer!

“Slimme apparaten en systemen maken steeds prominenter deel uit van marketingmateriaal en worden tijdens bezichtigingen ook sterk benadrukt binnen de makelaardij. Sommige makelaars gebruiken zelfs draagbare apparaten om hun potentiële kopers te laten zien hoe je een woning meer verbonden en slimmer maakt waardoor functionaliteit, energie-efficiëntie en leefkwaliteit aanmerkelijk verbeteren en je een waardevollere woning krijgt”, vertelt Richard van Hooijdonk.

Smart technologieën en systemen zijn voor het grote publiek bereikbaar geworden en beter betaalbaar. Voor (toekomstige) verkopers is het een ideale kans om de waarde op hun huis te verhogen. Want sneller verkopen wil toch iedereen? Be Smart, Be Ready!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


Comments are closed.