logo-mini

Sony, maak kennis met het merk

Deel dit bericht

Sony Logo

Wie is Sony?

Sony is een merk dat eigenlijk geen introductie meer behoeft. Een merk dat zijn sporen heeft verdiend in de elektronicawereld met onvoorstelbaar veel innovaties. Zo ontwikkelden zij de eerste draagbare muziekspeler, de Walkman en stonden ze bijvoorbeeld aan de wieg van de ontwikkeling van de CD en de Blu-ray. Zeg nou eerlijk, wie heeft er niet ooit iets van Sony gehad? Van de Walkman of Discman tot de grote HiFi torens en misschien wel  de My-First-Sony apparaten, bij ons roepen ze warme herinneringen op.

My First Sony

Entertainment

Ze zijn niet alleen beroemd vanwege hun apparatuur maar ook door hun activiteiten in de wereld van muziek, film en games. Kaskrakers als James Bond, Spiderman en Men in Black zijn uitgebracht door Sony Pictures. Wereldberoemde artiesten als Bruce Springsteen, Daft Punk, Beyonce en Pharrel Williams brengen hun muziek uit via Sony Music. Dan hebben wij het nog niet eens gehad over de Sony Playstation. Sinds de lancering van de allereerste PlayStation, in 1994, is dit dé spelcomputer.  Kortom, Sony is een entertainmentmerk pur sang.

Sony in een Smart Home

In elk Smart Home hoort een Smart TV. Vul dat aan met een mediaspeler, blu-ray speler, surroundsysteem, soundbar of draadloze speaker en je hebt een volwaardig Smart Entertainment systeem in huis. Muziek en films komen tot leven.

Waar Sony zich in dit opzicht in onderscheid is de techniek in de apparaten. Ze streven naar perfectie, met hun 4K TV’s en Hi-res audio laten ze zien én horen hoe beeld en geluid bedoeld zijn. Natuurlijk blijft het niet bij de techniek. Ook aan het ontwerp wordt veel aandacht besteed. Ze weten elk jaar minstens één prestigieuze Red Dot Design Award voor een van hun nieuwe producten te winnen.

Het Sony assortiment

Smart TV

De Smart TV’s draaien op Android TV. Dankzij Android TV is er keuze uit duizenden apps voor de TV. YouTube, Uitzending Gemist, Netflix (zelfs in 4K HDR) zijn natuurlijk beschikbaar, zodat er altijd wat leuks te kijken is. Maar ook qua games is er meer dan genoeg te kiezen. Dankzij de krachtige processor in de TV’s is het leuk gamen, zelfs met meerdere spelers tegelijk.

Sony heeft nog een handige feature aan de TV toegevoegd: Voice Search. Ingewikkelde navigatie en onhandig intypen met de afstandsbediening behoren tot de verleden tijd. Gewoon een vraag stellen aan de TV is genoeg.

Behalve bedieningsgemak is Sony ook zeer vooruitstrevend op het gebied van beeldkwaliteit. Met ondersteuning voor 4K beiden de TV’s 4x meer scherpte dan een Full HD TV. Ook ondersteunen ze HDR (High Dynamic Range, groot dynamisch bereik) waardoor eerder onzichtbare gebieden met donkere schaduwen en zonlicht nu echt tot leven komen.

Smart Audio

Zoals te verwachten is van een entertainment merk besteden ze veel aandacht aan de geluidskwaliteit. Zo ondersteunen veel van de producten al hoge resolutie audio (Hi-Res Audio), waarmee studiokwaliteit geluid in huis gehaald kan worden. Maar ook voor muziek via bluetooth heeft Sony een techniek ontwikkeld waardoor het veel beter klinkt.

De belangrijkste ontwikkeling van dit moment is multi-room streaming audio. In elke kamer van het huis muziek kunnen luisteren. Daarvoor is de SongPal ontwikkeld. Met SongPal kunnen soundbars en speakers draadloos gekoppeld worden en samen een groot muzieksysteem vormen. Zo is het mogelijk om de soundbar op te waarderen tot een surroundsysteem door twee speakers toe te voegen.

Vrijwel alles kan afgespeeld worden, via de PC, vanaf USB of Bluetooth maar ook Spotify Connect, Google Cast en Apple Airplay worden ondersteund. De meeste draadloze speakers en alle soundbars hebben een HDMI-aansluiting waardoor ze ook het geluid van de TV kunnen laten horen. Flexibiliteit genoeg.

PlayStation

De ultieme spelcomputer, eigenlijk console, van dit moment is de PlayStation 4. In wezen is het een razendsnel en krachtig home-entertainmentapparaat. Gamen, HD en 4K-films kijken of muziek luisteren, met de PS4 kan het. Net als de Smart TV’s van Sony is de PS4 uitgerust met talloze apps waardoor het een veelzijdig entertainment apparaat is. Gebruik de apps voor YouTube, Spotify en Netflix om te genieten van streaming films, series en muziek.

Innovaties

Sony heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Zo hebben ze twee interessante concepten voor het huis van de toekomst gepresenteerd. De Life Space UX en de Xperia Agent:

Sony Life Space UX

De Life Space UX serie is het Smart Living concept van Sony. Dit zijn producten die ons dagelijks leven in de toekomst een stuk gemakkelijker zullen maken.

Sony Xperia Agent

Onlangs presenteerde Sony de Xperia Agent, een slimme digitale assistent, in de vorm van een robot. De Xperia Agent is uitgerust met o.a. spraakherkenning waardoor je tegen hem kan praten.

Wat kan Sony voor jou betekenen?

Met de Smart Entertainment producten van Sony is het genieten van het beste beeld en geluid in huis. Sony onderscheid zich door zich te richten op kwaliteit en bedieningsgemak. Een Smart Home draait om comfort, bedieningsgemak is daar een belangrijk onderdeel van. Door voor één platform te kiezen is het bedieningsgemak maximaal. Het is bovendien erg prettig dat Sony op de meeste apparaten ondersteuning biedt voor een draadloos én een bekabeld netwerk. Daarmee bieden ze zowel flexibiliteit als betrouwbaarheid.


Comments are closed.