logo-mini

Stormloop op productie van smart home-apparaten: goed of slecht?

Deel dit bericht

Onlangs schreef John Naughton, hoogleraar op het gebied van ‘public understanding of technology’, een stuk in The Guardian, het bekende Britse dagblad. De titel van het artikel luidt als volgt: the internet of things needs better-made things. De schrijver beweert dat Smart Home-apparaten tegenwoordig horen bij de moderne manier van leven. Maar er dreigt gevaar voor de veiligheid in de ‘haast’ om slimme producten te ontwikkelen en te verkopen. Want de kwaliteit van deze producten is nog lang niet waar het zijn moet…

Kwaliteit versus kwantiteit

In een slimme wereld is alles veel veiliger, groener, gemakkelijker, productiever en efficiënter. Dat is in ieder geval de bedoeling en hetgeen wat wij willen stimuleren. Maar we moeten John Naughton toch een beetje gelijk geven. Tegenwoordig willen alle bedrijven namelijk profiteren van de smart-ontwikkelingen. De gekste slimme gadgets komen op de markt en zijn voor een zacht prijsje te verkrijgen. Dit zorgt toch voor vraagtekens over de kwaliteit van deze producten.

smartie2

Conclusie: soms hebben wij ook onze twijfels over bepaalde apparaten en ontwikkelingen. En hoewel wij lovend zijn over de grote opkomst van Smart Home-producten, zouden we het zonde vinden dat Smart een slechte naam krijgt door kwalitatief slechte en onveilige producten. Het smart-systeem moet ontworpen worden zoals het internet in de jaren ’70 ontworpen was: door engineers die weten wat ze aan het doen zijn, protocollen stellen en zich aan de technische normen houden en structuur en veiligheid brengen in de chaos van deze technologische stormloop.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


Comments are closed.