logo-mini
Wifi in de tuin

Wifi in de tuin, ga smart de zomer in!

Deel dit bericht

Wifi in de tuin, ga smart de zomer in!

De zomer komt er (gelukkig) weer bijna aan. Tijdens het lenteseizoen besteden veel mensen weer volop aandacht aan hun tuin. Wij willen je helpen om je tuin helemaal Smart Ready te maken voor de zomer. Natuurlijk is het belangrijk dat het onkruid gewied is en de tuinmeubels en planten er mooi bij staan. Maar tegenwoordig, in een tijd waarin iedereen 24×7 connected is, is het ook belangrijk dat de wifi goed werkt in de tuin. En dit is bij veel mensen nog niet het geval.

Wifi access point

Er zijn diverse manieren om voor een goed draadloos signaal te zorgen in de tuin. Niet alleen om te kunnen appen of even je Facebook te checken terwijl je in het zonnetje zit, maar ook om muziek te kunnen streamen of even achter je laptop te zitten omdat je thuiswerkt. Een van de meest toegankelijke oplossingen voor goed bereik in de tuin is het installeren van een wifi access point. Dit is een draadloos toegangspunt wat ervoor zorgt dat je gemakkelijk een draadloze verbinding kunt leggen. Deze optie wordt veelal gebruikt wanneer je bereik tekort komt of wanneer het bereik tegenvalt in een bepaalde ruimte.

Powerline met wifi

Een andere optie is de een Powerline adapter met wifi, bijvoorbeeld die van FRITZ!. Met deze uitbreidingsadapter leid je het internet via je stopcontacten naar alle kanten van het huis, maar ook naar de tuin. De adapter heeft een geïntegreerd stopcontact, maar ook een geïntegreerd draadloos access point en een switch met twee vaste netwerkaansluitingen.

Muziek in de tuin via bluetooth of wifi?

Een goed wifi-signaal in de tuin geeft je ook de mogelijkheid om muziek te luisteren tijdens een gezellige barbecue met je vrienden of buren in de tuin. Tegenwoordig zijn er veel speakers (met een waterdichte accu) die volledig draadloos zijn. Veel van deze speakers werken met een bluetooth-verbinding waarbij een goed wifi-signaal niet nodig is. Wel is het belangrijk dat je smartphone binnen het bluetoothbereik van de speaker blijft. Je telefoon fungeert hierbij als bedieningssysteem. Niet altijd ideaal: de muziek stopt wanneer je wordt gebeld (en opneemt) en ook wanneer je een appje binnenkrijgt, stopt de muziek eventjes.

Rob's Grote Tuinverbouwing Aflevering 17 2016 - HEOS by Denon na foto 3

Indien je op zoek bent naar een vast muzieksysteem voor in je Smart Home, dan is een draadloos muzieksysteem met wifi aan te raden. Het bereik van wifi is namelijk vele malen groter dan het bereik van een bluetoothspeaker, je kunt ze overal in huis plaatsen; en dat betekent: ook in de tuin.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Loop dan eens binnen bij een van onze ElectroStylisten. Zij kunnen je alles vertellen over wifi, streaming audio en hoe je het bij jou thuis goed kunt laten werken.

Benieuwd naar het vervolg?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


Comments are closed.