logo-mini

Wifi-scan

Heeft u problemen met het (draadloze) netwerk in uw huis? Is er geen bereik op zolder of duurt het laden van een YouTube-filmpje eeuwen? Schakel dan een van onze experts in. Hij lost deze problemen voor u op. Met onze wifi-scan brengt hij eerst uw netwerkproblemen in kaart. En geeft in begrijpelijke taal inzicht in het probleem én de oplossing. De specialist lost het probleem meestal direct voor u op, maar u kunt uiteraard ook zelf aan de slag.

Wifi problemen

In de meeste gevallen is het mogelijk om het wifi-probleem snel in kaart te brengen en op te lossen. Onze netwerkspecialisten hebben intensieve training gehad om de meest uiteenlopende problemen op te lossen. Daarnaast beschikken zij over professionele apparatuur om het netwerk compleet in kaart te brengen.

De meeste problemen zijn onder te verdelen in drie hoofdcategorieën:

Bereik:

Op sommige plekken is het signaal zwak of is er zelfs helemaal geen signaal. Denk daarbij aan de zolder of in de tuin.

Stabiliteit:

Het draadloze signaal valt (regelmatig) weg om vervolgens na enkele seconden weer aan te springen.

Snelheid:

De download- of uploadsnelheid is te laag. U krijgt niet de snelheid die uw internetprovider u belooft.
Wifi access points

Werkwijze

De specialist werkt volgens een stappenplan, zo brengt hij efficiënt de mogelijke oorzaken in kaart.  Hij noteert zijn bevindingen en verwerkt die in een helder overzicht. Zo weet u waar u aan toe bent. De specialist is gemiddeld een half uur tot een uur bezig met de wifi-scan. In die tijd doorloopt hij de volgende stappen:

Aansluitingen controleren

De specialist controleert als eerste of alle stekkers goed in de apparaten zitten. Daarnaast bekijkt hij of de connectoren goed bevestigd zijn en of ze nog voldoen aan de huidige normen.

Controle modem en router

Vervolgens controleert hij of de software en firmware van het modem en de router up-to-date zijn. Daarnaast bekijkt hij de instellingen en controleert of de configuratie van het modem en de router in orde zijn.

Netwerktests

Met professionele software controleert de specialist hoe het netwerk in huis presteert. Hij doet metingen op verschillende plekken in en om het huis zodat hij in kaart kan brengen wat de probleemgebieden zijn.

Controle instellingen apparaten

De laatste controles voert de specialist uit op de instellingen van de op het netwerk aangesloten apparaten. Denk hierbij aan smartphones, laptops, televisies en bijvoorbeeld printers.

De oplossing

De specialist heeft na afronding van de tests een goed beeld van de problemen. Op basis hiervan krijgt u een voorstel voor de oplossing van uw wifi probleem.