logo-mini

Infrastructuur

Een smart home rust op een goede infrastructuur

De basis voor iedere smart home is een goede infrastructuur. Wij adviseren daarom ook altijd om deze eerst op orde te krijgen, voordat u aan een smart home gaat beginnen. Daar moet goed over nagedacht worden. Hoe is het wifi-bereik van tuin tot zolder? Wat is het inkomende internetsignaal? En hoe wordt dit door het huis gedistribueerd? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden.

Wat kan het voor u betekenen?

Een goed netwerk biedt stabiliteit aan alle smart apparaten en zorgt ervoor dat u snel toegang heeft tot al uw bestanden. Denk aan uw dierbare filmpjes en foto’s. U wilt ze gemakkelijk afspelen op de smart-tv. Om alle apparaten goed en snel te laten werken, is het van groot belang om de basis goed aan te leggen. Daarnaast moeten de infrastructuur en het wifi-netwerk goed beveiligd worden.

smart opslag

Onbezorgd internetten en streamen

Wat zijn de mogelijkheden?

De vuistregel is: alles wat bekabeld kan daadwerkelijk ook te bekabelen. Daarnaast is het verstandig om – mocht u bijvoorbeeld uw huis verbouwen – alvast rekening te houden met uitbreiding van smart apparaten. Als u geen kabels kunt trekken, bestaan er ook tal van mogelijkheden om met de bestaande kabels in uw huis een goed netwerk te bouwen. Uiteraard is draadloos ook een oplossing, maar dat maakt uw draadloze netwerk langzamer.

Wifi & thuisnetwerk

Settop box

De slagader van uw smart home is het wifi-netwerk. Steeds meer apparaten moeten hier gebruik van maken en ieder apparaat zal ook steeds meer eisen stellen aan dit netwerk. Kijk naar onze smartphones. Die werden vroeger enkel gebruikt om te bellen, maar nu ook om films te bekijken. Maar tv-kijken vereist ook steeds meer van dit netwerk, denk aan diensten als Netflix en Uitzendinggemist.

Cloudopslag

We slaan onze dierbare foto’s, video’s en muziek, maar ook onze belangrijke bestanden overal online op. Veel mensen gebruiken hiervoor een cloud-opslag. Dat is heel handig, maar tegenwoordig kunt u ook eenvoudig een eigen cloud-systeem opzetten. Dan heeft u de bron van de bestanden veilig in uw eigen huis opgeslagen.

Beveiliging

Uw gegevens moeten altijd veilig zijn. Zeker als ze via steeds meer smart apparaten te benaderen zijn. De eerste stap in het beveiligen van die data is de locatie waar u de data bewaart. Daarnaast moet deze versleuteld worden met een goed wachtwoord, eventueel met een dubbele verificatie.

Maak een afspraak

Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen